latinica  ћирилица
09/08/2024 |  09:33 ⇒ 09:35 | Autor: Agencije

Kritičari i fanovi razočarani novim filmom Kejt Blanšet (VIDEO)

Uprkos impresivnoj glumačkoj postavi, koja uključuje dva dobitnika Oskara, kritičari su razočarani novom naučno-fantastičnom akcionom komedijom "Borderlands", piše Indeks, a prenosi B92.
Kejt Blanšet (Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER) -
Kejt Blanšet (Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER)

Riječ je o adaptaciji popularne serije video-igara čija je radnja smještena na napuštenu planetu Pandora, na kojoj ljudi tragaju za tajanstvenim blagom.

Radnja filma prati Lilit s tajanstvenom prošlošću, koja se nevoljno vraća u svoj dom, Pandoru, najhaotičniju planetu u galaksiji.

Njena misija je da pronađe nestalu kćerku najmoćnijeg S.O.B.-a u svemiru. Lilit formira neočekivani savez s timom neprilagođenih: Rolandom, Tanisom, Tajni Tinom, Krigom i Klaptrapom.

Ovi nevjerojatni heroji moraju zajedno da se bore protiv vanzemaljske vrste i opasnih razbojnika kako bi otkrili jednu od najeksplozivnijih tajni Pandore.

Sudbina svemira mogla bi biti u njihovim rukama, ali boriće se za nešto više - jedni za druge.

Borderlands je režirao Eli Rot, a filmsku ekipu čine Kejt Blanšet, Ariana Grinblat, DŽek Blek, DŽejmi Li Kurtis, Kevin Hart i Florian Muntenu.

Po izlasku trejlera, mnogi fanovi su pisali da su razočarani, a njihovo mišljenje očigledno dijele i kritičari koji su prvi pogledali film te su mu na Roten Tomatos dali mizernih tri odsto.

- Likovi su jednodimenzionalni, poput avatara - piše Holivud Riporter. 

Independent je "Borderlands" ocijenio kao katastrofau.

- Јe li "Borderlands" najgori film godine? Definitivno ulazi u konkurenciju za Zlatnu malinu - piše London Evening Standard.