latinica  ћирилица
09/08/2024 |  10:34 ⇒ 11:13 | Autor: SRNA

Košarac: BiH je nefunkcionalna zbog malignog uticaja američkog ambasadora

Zahtjev ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Elemdina Konakovića za ostanak OHR-a u BiH može se tumačiti kao jedna vrsta Stokholmskog sindroma, jer BiH ne želi osloboditi tamničara i kolonijalnog upravnika, koji otima suverenitet ove zemlje, rekao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

- Nevjerovatna je i krajnje paradoksalna njegova tvrdnja da će BiH bez OHR-a postati nefunkcionalna zemlja izložena navodnom malignom ruskom uticaju - istakao je Košarac.

Istakao je da je BiH nefunkcionalna zemlja zbog malignog uticaja američkog ambasadora Majkla Marfija.

- I fantoma iz OHR-a Kristijana Šmita, kao i sluganstva i poniznositi bošnjačkog političkog faktora. Konaković i ini "konakovići" zagovaraju ostanak okupatorskog OHR-a ne zbog evropske budućnosti BiH, kako to licemjerno i lažno tvrde - naveo je Košarac.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Podsjetio je da je Evropska komisija potvrdila da BiH sa OHR-om ne može postati članica EU.

- OHR i notorni Šmit su potrebni bošnjačkim političarima zbog njihovih ambicija i želja za centralizacijom BiH, zbog negiranja Dejtona i derogiranja ustavnih nadležnosti. OHR im je ključni saveznik u borbi protiv Srpske i dejtonskog koncepta BiH - istakao je Košarac.

Naglasio je da je OHR-om i strancima u institucijama BiH, ova zemlja je fazi raspadanja.

- Konakovićev poziv za ostanak OHR-a je poziv na konačni raspad BiH. Јedino rješenje je mirno razdruživanje, jer bošnjački političari ne žele da shvate da je implementacija Dejtonskog sporazuma i dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda jedini ispravan i jedini moguć put - zaključio je Košarac za Srnu.