latinica  ћирилица
09/08/2024 |  11:41 | Autor: SRNA

Kfor: Nismo učestvovali u tehničkom pregledu mosta na Ibru

Misija Kfora negirala je učešće u tehničkom pregledu mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici u koordinaciji sa prištinskim ministarstvom za infrastrukturu.
Kosovska Mitrovica (Foto:  TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs) -
Kosovska Mitrovica (Foto: TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs)

Reagujući na izjavu prištinskog ministra Hisena Durmišija da je Kfor bio uključen u testiranja na mostu, iz Kfora su poručili da ni na koji način nisu bili angažovani u tim aktivnostima.

- Naša izjava od 6. avgusta bila je jasna. Komandanta Kfora, general-majora Ozkana Ulutaša, direktor kosovske policije obavestio je tog dana o prvoj inspekciji nekoliko sati pre nego što je ona počela - navodi se u saopštenju Kfora, koje je prenio Tanjug.

Iz Kfora ističu da je njihov stav jasan, transparentan i dosljedan i da sve odluke u vezi sa otvaranjem glavnog mosta preko Ibra moraju da se donesu u okviru dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje EU.

Oni tvrde da su stalno prisustni na mostu i da njihovi pripadnici redovno patroliraju u okolnim područjima kako bi obezbijedili stabilnost i bezbjednost svih lokalnih zajednica.

- Nećemo oklijevati da se pozabavimo bilo kojim razvojem situacije koji može uticati na bezbjednosno okruženje i regionalnu stabilnost, uz puno poštovanje našeg mandata, zasnovanog na Rezoluciji 1244 SB UN - poručili su iz Kfora.