latinica  ћирилица
09/08/2024 |  12:28 ⇒ 12:33 | Autor: SRNA

Trebinje: U toku potpisivanje ugovora za priključenje nove bolnice na vodovodnu mrežu

U toku je potpisivanje ugovora za priključenje nove bolnice u Trebinju na vodovodnu i kanalizacionu mrežu projektne vrijednosti 900.000 KM, izjavio je načelnik gradskog Odjeljenja za kapitalne investicije Siniša Vučurević.
Radovi na novoj bolnici u Trebinju - Foto: RTRS
Radovi na novoj bolnici u TrebinjuFoto: RTRS

On je najavio da se uskoro očekuje potpisivanje i ugovora za izvođenje radova na lijevoj strani vodovoda u Policama.

Vučurević je naveo i da je u planu izgradnja sistema za navodnjavanje što se odnosi na sekundarnu mrežu i priključke čija je vrijednost 85.000 KM, kao i izgradnja sportskih terena i dječijih igrališta u vrijednosti od 790.000 KM.

On je rekao da je u završnoj fazi izgradnja trotoara u užem centru grada, te da je u toku i popločavanje u Starom gradu, a kreće i sljedeća faza izgradnje Duhovnog centra u Mrkonjićima od oko 400.000 KM.

- Danas je počela izgradnja novog ulaza u naselje Hrupjela iznad gradskog groblja Podgljivlje, koje finansiraju grad Trebinje i Putevi Republike Srpske - rekao je Vučurević za Srnu.

Vučurević je naveo da će u okviru projekta biti izgrađena saobraćajnica sa tri trake dužine oko 400 metara od sjeverne strane ulaza u gradsko groblje do naselja Hrupjela i Ulice Vlatka Vukovića, uz koju će biti izgrađen i trotoar.

- Pri kraju je i izgradnja treće trake kod gradske kapele - rekao je Vučurević i podsjetio da je nedavno završena i izgradnja kružnog toka kod Kamenog mosta u gradu.

Prema njegovim riječima, završena je i prva faza vodovodnog sistema Taleža-Cerovac, koji je dio projekta izgradnje vodovoda do Ivanice.

On kaže da slijede radova na zatvaranju objekta za izbjegla i raseljena lica u vrijednosti od 250.000, a odnosi se na fasaderske i limarske radove, dok se završetak objekta očekuje do kraja ove ili početkom sljedeće godine.