latinica  ћирилица
09/08/2024 |  15:17 | Autor: SRNA

Egić: Zadovoljavajuće stanje u oblasti boračko-invalidske zaštite

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić ocijenio je da je stanje u oblasti boračko-invalidske zaštite Srpske zadovoljavajuće, te istakao da Vlada i resorno ministarstvo ulažu napore da budu donesena određena poboljšanja u ovoj oblasti, koja se prije svega odnose na kvalitet života ratnih vojnih invalida.
Danijel Egić - Foto: RTRS
Danijel EgićFoto: RTRS

- U prošloj godini smo uspjeli da uštedama resornog ministarstva i ličnim zalaganjem dodijelimo 500.000 KM nepovratnih novčanih sredstva za porodice poginulih i ratne vojne invalide od prve do četvrte kategorije - rekao je Egić u Laktašima, gdje je prisustvovao obilježavanju slave Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske Svetog Pantelejmona i polaganju vijenaca poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata kod spomen-obilježja u ovom gradu.

Egić je rekao da će resorno ministarstvo sa ovim aktivnostima nastaviti i ove godine, ističući da će Vlada Republike Srpske uskoro razmatrati plan utroška sredstava u iznosu od 500.000 KM, a ova sredstva će biti dodijeljena opštinama u Republici Srpskoj koje su objavile konačne liste korisnika ovih sredstava.

On je podsjetio da je resorno ministarstvo u prošloj godini za 50 odsto povećalo sredstva koja se dodjeljuju za najteže ratne vojne invalide koji su vezani za invalidska kolica.

- Svim svojim aktivnostima činimo napore da poboljšamo stanje u oblasti boračko-invalidske zaštite Republike Srpske. Imamo banjsku rehabilitaciju za ratne vojne invalide, a načinjen je veliki pomak pri dodijeli ortopedskih pomagala što se sada isplaćuje redovno - zaključio je Egić.