latinica  ћирилица
09/08/2024 |  15:33 ⇒ 18:03 | Autor: RTRS

Brojnim svečanostima Bijeljina proslavlja Dan grada (VIDEO)

Grad Bijeljina proslavlja krsnu slavu Svetog velikomučenika Pantelejmona. Prethodnih dana održani su brojni kulturno-zabavni programi, a završne svečanosti, počele su liturgijom u Crkvi Svetog Pantelejmona, koju je služio mitropolit zvorničko - tuzlanski Fotije.
Gradska uprava Bijeljina - Foto: RTRS
Gradska uprava BijeljinaFoto: RTRS

Sveti velikomučenik Pantelejmon, zaštitnik grada Bijeljina, slavi se već decenijama kao porodična krsna slava, preslava, kako to Semberci kažu, ali i kao slava grada. Najsvečanije jutros bilo je u hramu posvećenom Svetom Pantelejmonu, gdje je liturgiju služio mitropilot zvorničko-tuzslanski Fotije uz sasluženje brojnog sveštenstva.

Članice Kola srpskih sestara pri hramu Svetog Pantelejmona pripremile su bogatu trpezu ljubavi za brojne goste i vjerni narod koji je današnji dan počeo svetom liturgijom.

Bijeljina je grad u koji ljudi rado dolaze, koji se intenzivno gradi i naseljava i čiji bi privredni razvoj mogao biti mnogo uspješniji.

Večernje bogosluženje biće obavljeno u Crkvi Svetog Đorđa, nakon čega će pred zgradom gradske uprave uslijediti lomljenje slavkog kolača.

U dane oko Svetog Pantelejmona, Bijeljina je gost brojnim umjetnicima, sportistima, delegacijama prijateljskih gradova iz inostranstva. Sve to prate kulturno-zabavni sadržaji koji su i ove godine, privukli veliki broj Semebraca i turista iz regiona.