latinica  ћирилица
09/08/2024 |  15:55 ⇒ 15:56 | Autor: RTRS

Ispitani osumnjičeni za napad na Novitovića, braniće se sa slobode

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka ispitao je tri lica osumnjičena za napad na vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva "Drina" iz Srebrenice Milana Novitovića nakon čega su puštena i braniće se sa slobode.
Okružno javno tužilaštvo Banjaluka - Foto: RTRS
Okružno javno tužilaštvo BanjalukaFoto: RTRS

- S obzirom na to da nisu ispunjeni zakonski razlozi za određivanje mjere pritvora, osumnjičena lica su nakon ispitivanja puštena i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode - saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Tužilac je ispitao osumnjičene zbog počinjenog krivičnog djela nasilničko ponašanje.

U saopštenju se navodi da je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka juče Policijska uprava Gradiška dostavila izvještaj protiv K.S. /46/ iz Bijeljine, K.P. /56/ iz Gradiške i K.M. /53/ iz Gradiške.

K.S. je osumnjičen za krivično djelo nasilničko ponašanje, K.P. za nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti, a K.M. za nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Ova tri lica su osumnjičena da su u srijedu, 7. avgusta, oko 14.15 časova, na auto-putu Banjaluka-Gradiška počinila krivična djela na štetu N.M.

Dva lica iz Gradiške i lice iz Bijeljine uhapšena su juče u Gradišci jer se dovode u vezu sa napadom na Novitovića.