latinica  ћирилица
09/08/2024 |  16:14 ⇒ 16:49 | Autor: SRNA

Vulin: Šemsudinu je za hapšenje dovoljno samo što je neko Srbin

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin poručio je da poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik stranke "Naprijed" Šemsudin Mehmedović želi da ga hapsi samo zato što je Srbin.
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC) -
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC)

- Šemsudin Mehmedović traži da me uhapse kada dođem u BiH. Za to mu ne treba ni optužnica, ni presuda, dovoljan je zločin što sam Srbin - istakao je Vulin u pisanoj izjavi.

On je podsjetio da je Mehmedović zato i hapšen 2013. godine, jer dok je komandovao policijom za vrijeme rata, zatvarao je i mučio Srbe zato što su Srbi.

Ali, dodao je Vulin, "Šemsudin nije osuđen ne zato što nije zatvarao i mučio Srbe, već zato što je zastrašivao i napadao svjedoke mučenja, a za šta ga je Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH predala nadležnom tužilaštvu u BiH".

Vulin je istakao da nije problem što bi ga Šemsudin hapsio, već što osoba hapšena zbog zatvaranja i mučenja Srba nema ni najmanji problem da priča o hapšenju Srba i niko mu u cijeloj BiH to pravo i ne spori.

- Da li bi čuvar Aušvica mogao u bilo kojoj zemlji da predlaže hapšenje Јevreja, a da poslije toga ne ode u zatvor ili psihijatriju? Ne treba BiH da se plaši mog dolaska u Prebilovce, već treba da se plaši što u Prebilovce ne dolazi niko iz Federacije BiH - ukazao je Vulin.

On je poručio, kako je rekao, svom "omiljenom srpsko govornom portalu "Slobodnoj Bosni" da je Veljko Mandrapa, čiju je "zabrinutost" zbog Vulinovog dolaska 5. avgusta prenio ovaj sarajevski medij, preminuo 2021. godine.

- Nadam se da su vas samo prevarili i da ovo niste sami smislili. Sljedeći put nađite nekog živog, ovo je baš ružno - poručio je Vulin, povodom Mehmadovićeve izjave za "Slobodnu Bosnu" da je Aleksandra Vulina trebalo uhapsiti u BiH, kada je dolazio u Prebilovce.

Vulina je trebalo uhapsiti čim je prešao granicu zbog otvorenog kršenja zakona BiH o zabrani negiranja genocida - rekao je Mehmedović za ovaj sarajevski medij.