latinica  ћирилица
09/08/2024 |  17:08 ⇒ 20:44 | Autor: RTRS

Srpska ekonomski i finansijski stabilna, redovno izvršava budžetske obaveze

Republika Srpska je ekonomski i finansijski stabilna, redovno izvršava sve svoje budžetske obaveze i to će nesmetano i bez kašnjenja nastaviti da čini i u narednom periodu, navedeno je u saopštenju Vlade Republike Srpske.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

- Nema mjesta neutemeljenim tvrdnjama da Republici Srpskoj prijeti ekonomski krah, i takve maliciozne i neistinite izjave imaju isključivo dnevnopolitički karakter. Navikli smo na ovakva "predviđanja", ekonomski krah se pompezno najavljuje iz godine u godinu, i naravno da do njega nije došlo, a sve te izjave kreirane su isključivo u svrhu izazivanja uznemirenosti kod građana, što je krajnje neodgovorno - navedeno je u saopštenju Vlade

Navode da sve ovo vrijeme Republika Srpska redovno i nesmetano isplaćuje plate, penzije, doprinose i sva ostala socijalna davanja i ostvaruje veoma dobre rezultate na ekonomskom planu.

- U Republici Srpskoj bilježi se rekordna zaposlenost i u ovom trenutku ima gotovo 290.000 zaposlenih lica. Prosječna plata veća je nego u Federaciji i trenutno iznosi 1426 KM, sa tendencijom rasta, dok se penzije svih ovih godina redovno usklađuju i povećavaju - dodaje se u saopštenju Vlade.

Ističu da Ministarstvo finansija i resorni ministar Zora Vidović u ovim, veoma izazovnim vremenima, čine maksimalan napor i uspijevaju da prevaziđu sve probleme, te obezbijede stabilne javne finansije.

- Član Predsjedništva SDS-a Aleksanadra Pandurević je često o stručnim temama govorila sa političkog aspekta, zanemarujući činjenice i njena predviđanja se nikada nisu ostvarila. Poražavajuća je činjenica da neko ko se predstavlja kao politički predstavnik srpskog naroda priželjkuje loš scenario za Republiku Srpsku, a sve u svrhu podizanja ličnog političkog rejtinga - naglašeno je u saopštenju.