latinica  ћирилица
09/08/2024 |  17:28 ⇒ 21:16 | Autor: TANЈUG

Veliki požar na Dajbabskoj gori, zaštićene kuće

Veliki požar izbio je danas na Dajbabskoj gori u Podgorici i podgorički vatrogasci su na terenu, potvrđeno je iz Službe zaštite i spasavanja Podgorice.
Požar (Foto: EPA-EFE/RAÚL SANCHIDRIÁN/ilustracija) -
Požar (Foto: EPA-EFE/RAÚL SANCHIDRIÁN/ilustracija)

Vršilac dužnosti komandira Službe zaštite Zdravko Blečić rekao je da je požar većih razmjera, prenose crnogorski mediji.

Gradonačelnik Podgorice Olivera Injac saopštila je da su vatrogasci uspjeli da zaštitite kuće u podnožju, te da će požar u najkraćem roku biti lokalizovan, ukoliko stanje ostane ovakvo.

Ona je rekla da u gašenju požara vatrogascima pomažu kolege iz Kolašina i iz Direktorata za zaštitu i spasavanje čiji je avion angažovan.

Injčeva je još jednom apelovala da svi svojim ponašanjem doprinesu smanjenju rizika od nastanka požara, te podsjetila da je na snazi zabrana paljenja vatre na otvorenom.

Predsjednik Crne Gore Јakov Milatović izjavio je da je međunarodnim partnerima uputio molbu za donaciju modernog vatrogasnog vozila specijalno dizajniranog za teške terene i složene akcije spasavanja ljudskih života na visokim objektima.

On je na društvenoj mreži "Iks" napisao da bi moderno vatrogasno vozilo omogućilo timovima da brže reaguju i upravljaju požarima na izazovnim terenima.

- Na taj način, unapređujući efikasnost i bezbjednost vatrogasaca, sačuvaćemo ljudske živote, imovinu i prirodu koji su proteklih sedmica na udaru vatrenih stihija - istakao je Milatović.