latinica  ћирилица
09/08/2024 |  18:10 ⇒ 18:13 | Autor: TANЈUG

Pešić: Da zaliječimo rane od utakmice protiv SAD i da nađemo prava rješenja

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić rekao je danas da ekipa pred sutrašnji meč za bronzanu medalju protiv Njemačke mora da zaliječi rane od utakmice protiv Sjedinjenih Američkih Država i da nađe prava rješenja, kako u napadu, tako i u odbrani.
Bogdanović, Pešić i Milutinov (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ) -
Bogdanović, Pešić i Milutinov (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ)

Govoreći o meču koji se igra u subotu ujutru od 11 časova Pešić se prvo obratio vaterpolistima, finalistima Olimpijskih igara.

- Prije svega, želim da iskoristim priliku da čestitam našim vaterpolistima, da ih srdačno pozdravim i da im poželim sve najbolje u finalu - rekao je Pešić.

Okrenuo se Pešić zatim predstojećem meču, ali prvo kroz analizu poraza od SAD.

- Što se nas tiče, prvo moramo da zalečimo ove rane od sinoćnje utakmice. Prije svega, fizički da se vratimo u neko optimalno stanje kao pred utakmicu sa Amerikancima, s obzirom na naše medicinske probleme koji nas prate ovih posljednjih dana - dodao je Pešić.

Ne želi selektor da daje veći značaj polufinalu, isključovo je okrenut reprizi finala sa prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

- Okrenuti smo skroz meču za bronzu. Već smo imali jedan sastanak sa igračima. Večeras, pred spavanje, još jedna analiza i sutra rano ustajanje, jer igramo utakmicu u 11 sati. Znamo sa kim igramo, veoma ih poštujemo, respektujemo. Izvanredna ekipa, timski orijentisana košarka, borbena. U isto vrijeme, oni su pokazali ne samo u ovom novom turniru, već i tokom posljednje dvije, tri godine, da su se razvili u izvanrednu ekipu sa izvanrednim pojedincima - istakao je Pešić.

Svjestan je Pešić da "orlove" čeka težak posao protiv svjetskih šampiona.

- Na nama je da pronađemo prava rješenja, kako u napadu, tako i u odbrani. Nije bilo puno vremena za bilo kakve detalje, ali mi ih dobro poznajemo. I moramo da mislimo na naš plan igre, i to je ono što mene lično i moj trenerski staf najviše okupira, da možemo da pronađemo prave odluke i da pomognemo našim igračima da sutra odigraju ovakvu utakmicu kao što su do sad odigrali - zaključio je Pešić.