latinica  ћирилица
10/08/2024 |  08:59 ⇒ 09:00 | Autor: SRNA

Špirić: Opozicija alat za ugrožavanje institucija Srpske

Dok globali igrači vode aktivnosti za preraspodjelu moći stavljajući u prvi plan državne i nacionalne interse, dotle opozicija služi kao alat za ugrožavanje institucionalne stabilnosti Republike Srpske, izjavio je za zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.
Nikola Špirić - Foto: RTRS
Nikola ŠpirićFoto: RTRS

Špirić je naglasio da opozicija iz Republike Srpske jaše na krilima mržnje i da je svaka njihova aktivnost zasnovana na lažima i insinuacijama protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

- Mržnja prema Dodiku je sav njihov program i oni su zaslijepljeni time u želji da dobiju izbore bez izbora. Međutim, u opoziciji zaboravljaju da narod prepoznaje zle namjere i mržnju i da je taj narod najbolji čuvar Republike Srpske. Između stabilnosti Srpske, čiji su Dodik i SNSD garant već 20 godina, te laži, mržnje i podmetanja opozicije - narod je uvijek birao stabilnost institucija i Dodika. Tako će i biti i ovaj put, u to ne sumnjam - istakao je Špirić.

On je dodao da histerija, koju posljednjih dana horski proizvodi opozicija u Srpskoj, ne predstavlja ništa drugo nego borbu za lidersku poziciju u svojim raštrkanim redovima.

- Videći da nemaju podršku naroda, ovih dana histerišu i žale se raznim međunarodnim adresama tražeći pobjedu bez izbora. Sve to može se čitati samo kao borba za lidersku poziciju unutar njih samih i nastaviće histeriju nebirajući riječi i laž upućene Dodiku i institucijama - zaključio je Špirić.