latinica  ћирилица
10/08/2024 |  09:00 ⇒ 11:06 | Autor: SRNA

Očekuje se rekordan broj noćenja turista u Srpskoj

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je da očekuje da će ove godine biti zabilježen najveći broj noćenja turista u istoriji Srpske, te najavio da će resorno ministarstvo intenzivirati promociju adrenalinskog turizma za narednu turističku sezonu.
Turizam - Foto: SRNA
TurizamFoto: SRNA

Šulić je rekao da je u Srpskoj trenutno zabilježeno 27.000 noćenja turista više nego u prethodnoj godini.

- Avgust i septembar su već sada popunjeni, a i oktobar se popunjava. Želimo da sezona u Republici Srpskoj traje svih 12 mjeseci - naglasio je Šulić.

On je najavio da će Ministarstvo u roku od 15 dana početi sa završnim priprema promocije Republike Srpske na sajmovima za sljedeću turističku godinu.

- Želimo da učestvujemo i na sajmovima koji su specijalizovani za adrenalinski turizam, za aktivan odmor, jer to je jedna od ponuda Republike Srpske. Pokušaćemo kupiti sve ljude koji rade tu vrstu turizma, zajedno sa hotelijerima, da nastupimo na specijalizovanim sajmovima u Belgiji, Holandiji i drugim zemljama, te da dopremo do još većeg broja turista koji su zaljubljenici u adrenalinski turizam jer Srpska zaista ima šta da ponudi u ovoj turističkoj oblasti - istakao je Šulić za Srnu.

Rekao je da do kraja oktobra očekuje usvajanje zakona o boravišnoj taksi.

- To će biti završetak ciklusa donošenja ključnih reformskih zakona iz oblasti turizma koji su imali za cilj usmjeravanje ponude Republike Srpske na najviši mogući nivo i olakšavanje rada naših turističkih radnika - naveo je Šulić.