latinica  ћирилица
10/08/2024 |  09:05 ⇒ 09:13 | Autor: SRNA

Planirati dužu vožnju ujutru ili predveče

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, a zbog visoke temperature vazduha iz Auto-moto saveza savjetuju da se duža putovanja planiraju u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim časovima.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Izmijenjen je režim saobraćaja na putevima Brodar-Višegrad u tunelima "Cera tri" i "Strogonik", Međeđa-Brodar u tunelu "Kotva dva", Dobro Polje - Miljevina u tunelu "Sijeračke stijene", u tunelu Trgovišta na dionici Brodar - granica Republike Srpske i Srbije, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na putevima Јohovac-Rudanka, Razboj-Rudanka, Rudanka-Doboj, Han Pijesak dva - Sokolac, Brod na Drini - Šćepan Polje, Gradiška - Nova Topola - Klašnice, Klašnice jedan - Nova Topola, Gradiška - Nova Topola, Čatrnja-Gradiška, Stari Ugljevik - Glavičice, Teslić tri - Podjezera.

Radi uključivanja i isključivanja sa terena mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka /uključujući most/ do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Rudanka-Doboj.

Zbog miniranja terena, do 8. oktobra biće povremenih obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča u mjestu Kostajnica, grad Doboj, a saobraćaj reguliše privremeno postavljena signalizacija.

Minerski radovi u toku su i na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice.

Јednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na magistralnom putu Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, i to u periodu od 7.00 do 17.00 časova, uz moguće kratkotrajne zastoje, te na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraća se jednom trakom, uz privremenu signalizaciju, a brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na sat. Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 30 tona.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Na regionalnom putu Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, saobraćaj se zbog radova odvija usporeno za automobile, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Јelaha.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Priboj-Šibošnica, dionica Mačkovac-Piperi, zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

U Federaciji BiH /FBiH/ sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje i Foča-Ustikolina, kao i na ulazu u Žepče.

Na graničnom prelazu Gradiška pojačana je frekvencija vozila u oba smjera, na prelazima Donja Gradina, Hum, Deleuša, Izačić i Velika Kladuša na izlasku iz BiH, dok na ostalim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.