latinica  ћирилица
10/08/2024 |  09:29 ⇒ 09:31 | Autor: TANЈUG

Vučić sa mladim sportistima: Beograd i Srbija su vaša kuća (FOTO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas mlade sportiste iz Srbije i još 20 zemalja, učesnike kampa "Srbija te zove 2024" i tom prilikom im je poručio da su Beograd i Srbija njihova kuća i da zna da će oni umom i srcem uvijek biti uz Srbiju.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ/ bs) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ/ bs)

- Cijela manifestacija 'Srbija te zove' je jedna divna manifestacija. I ove godine imamo rekordan broj djece i iz rekordnog broja zemalja, iz čak sedamnaest različitih zemalja nam djeca dolaze. Bilo je 320, danas je 303 ovde i beskrajno sam ponosan što mogu ovdje u Beogradu u Palati Srbije da vas ugostim - rekao je Vučić.

Kako dodaje, već pet godina ovaj kamp okuplja mlade Srbe iz cijelog svijeta i naveo da ga svaka nova generacija ispunjava novom radošću i jačom vjerom u budućnost, lijepu budućnost našeg naroda.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Drago mi je da ste vidjeli do sada i Hram Svetog Save i promenadu na Beogradu na vodi i vjerujem da ćete još više zavoljeti Beograd i vi koji dolazite iz Amerike, Kanade, Australije iz gotovo svih evropskih zemalja, od zemalja Beneluksa, Njemačke, Francuske, Italije do svih regionalnih zemalja. I vi djeco koji ste tu iz naše zemlje sa Kosova i Metohije i oni koji su došli iz Republike Srpske, mnogo vam hvala što ste danas ovdje - poručio je Vučić.

Djeca su predsjedniku uručila uramljenu mapu svijeta na kojoj su obilježene zemlje iz kojih dolaze, dok su ona od predsjednika dobila tablete.

Kamp "Srbija te zove" već pet godina okuplja djecu sa Kosova i Metohije, iz regiona i dijaspore, i u njemu pored sportskih aktivnosti, imaju priliku da nauče srpski jezik, ali i da se bolje upoznaju sa istorijom i ljepotama Beograda.