latinica  ћирилица
10/08/2024 |  13:08 ⇒ 16:41 | Autor: RTRS

Gligorić pozvao nadležne da istraže situaciju u "Vodovodu": Zašto građani Banjaluke nemaju vodu?

Kako smo od "problema redukcija vode zbog prevelike potrošnje", došli do ogromnog problema koji se moze riješiti "samo" kreditom od 10 miliona KM, upitao je predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srpske Banjaluka, Saša Gligorić.
Saša Gligorić - Foto: RTRS
Saša GligorićFoto: RTRS

- Ko je utvrdio da je problem u cjevovodu, gdje je taj izvještaj? Ko je procijenio da treba 10 miliona, gdje je projekat, gdje je finansijska konstrukcija, zašto se krije od javnosti. Treba li da vjerujemo na riječ? - upitao je Gligorić.

On je izrazio duboku zabrinutost zbog trenutne situacije u vezi sa vodosnabdijevanjem u gradu.

- Problem sa nestašicom vode traje od 19. juna, niko tada i u danima poslije nije govorio o bilo kakvim tehničkim problemima - ističe Gligorić.

Zatražio je da kontrolni organi uđu u "Vodovod".

- Ponovo se aktuelizuje pitanje kredita od 10 miliona, a 21. jula jula gradski menadžer je rekao da nije potreban kredit za vodu, već za stare kredite. Šta je istina? - pita Gligorić.

On ističe da se ne zna stvrani razlog nestašica vode.

- Tražim da nadležni kontrolni organi uđu u "Vodovod" i utvrde šta je stvarni razlog zbog kojeg naši građani nemaju vode - poručio je Gligorić, pozivajući na hitnu akciju kako bi se problem riješio u najkraćem mogućem roku.