latinica  ћирилица
10/08/2024 |  14:03 ⇒ 20:08 | Autor: TANЈUG

Pešić: Igrali smo kao protiv Amerike, Srbija i Njemačka zaslužile finale

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas da su Njemačka i njegovi izabranici zaslužili da igraju finale Olimpijskih igara.
Svetislav Pešić (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs) -
Svetislav Pešić (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs)

- Prije početka Olimpijskih igara, rekao sam da je ovo jedan od najkvalitetnijih turnira svih vremena. Veoma smo srećni što smo učestvovali na ovom turniru i srećan sam zbog pobjede i bronzane medalje - rekao je Pešić na konferenciji za medije.

On je pohvalio igru reprezentacije, takođe je istakao da su Srbija i Njemačka zaslužile da igraju finale Olimpijskih igara.

- Od početka do kraja smo kontrolisali utakmicu, odigrali smo sjajno. Igrali smo kao protiv Amerike. Plan je bio da da zaustavimo Denisa Šrudera i Franca Vagnera. Odradili smo sjajno, bilo nam je važno da nam odbrana donese samopouzdanje. Odbrana je organizacija, napad je talenat. Odličan smo posao napravili i svi znaju da imamo dosta talenta u napadu i da to izgleda veoma lako na kraju, ali nije bilo lako. Njemačka je jedan od najboljih timova ikad. Mislim da obje ekipe zaslužuju finale Olimpijskih igara - izjavio je selektor Srbije.

Pešić je poručio da je srećan zbog pobjede, kao i da reprezentacija Srbije ima budućnost.

- Mnogo je važnije da pobijedite nakon poraza, jer tada su svi srećniji. Nisam razmišljao o tome. Srećan sam, dio sam ovog uspjeha i ništa više, ništa manje. Tako se osjećam u ovom momentu. Mislim da nacionalni tim ima budućnost. A kada je riječ o meni, sada je vrijeme za slavlje ovog velikog uspjeha i osvajanje medalje na Olimpijskim igrama - istakao je selektor Srbije.

Pešić je rekao da sada ide na odmor, još nije poznato da li će on ostati na klupi reprezentacije Srbije, pošto mu ugovor važi do kraja OI.

- Nemam nikakav plan. Da budem iskren, prvi put u svom životu ne znam šta želim da radim idućih dana. Želim da budem sa porodicom, prijateljima, da slavim i idem na odmor kao i poslije svakog turnira. Ne znam, stvarno ne znam. Moramo razmišljati šta smo uradili na ovaj način i kako ćemo unaprijediti košarku, nije bitno ko je selektor. Sad je važno samo analizirati ove Olimpijske igre i da se spremimo za Los Anđeles - dodao je Pešić.

On je zatim pričao o srpskoj košarci i njenim problemima.

- Svi znaju mene i ja sam uvijek tu ukoliko sam im potreban. Za bilo šta, tu sam. Srbija mora znati da iskoristi ovaj uspjeh, iako nemamo domaću ligu, iako je košarka jako važan sport u našoj zemlji - zaključio je Pešić.

Srbija je danas na OI osvojila bronzanu medalju.