latinica  ћирилица
10/08/2024 |  16:38 ⇒ 19:20 | Autor: TANЈUG

Er Srbija o kvaru na aerodromu u Beogradu: Velika kašnjenja, apel putnicima da dođu ranije

Kompanija Er Srbije saopštila je danas da je usljed novog kvara IT sistema koji koristi beogradski aerodrom u popodnevnim časovima došlo do stvaranja većih gužvi na šalterima za prijavu na letove, a kao posljedica zabilježena su značajnija kašnjenja većine letova avio-kompanija koje poleću sa beogradskog aerodroma, uključujući i Er Srbiju.
Aerodrom Nikola Tesla - Foto: RTRS
Aerodrom Nikola TeslaFoto: RTRS

- Odstupanja od planiranog reda letenja u uslovima visoke sezone dalje mogu dovesti do potencijalnih pomjeranja aerodromskih slotova od strane evropske kontrole letenja i daljih posljedičnih kašnjenja, isticanja radnog vremena posade, kao i isticanja radnog vremena pojedinih aerodroma. Zbog veoma usporenog procesa prijave na let, srpska nacionalna avio-kompanija moli putnike da na aerodrom dođu najkasnije tri sata prije planiranog vremena poletanja - navodi Er Srbija u saopštenju, povodom kvara IT sistema, o kojem je jutros javnost obavijestila i kompanija Belgrejd erport.

Er Srbija je putnicima uputila izvinjenje zbog najavljenih odstupanja, do kojih dolazi zbog okolnosti koje su van kontrole srpske nacionalne avio-kompanije.

Kako navode, nadležne službe Er Srbije preduzimaju sve što je u njihovoj moći da se smanje posljedice kvara IT sistema beogradskog aerodroma po putnike.

- Svi putnici koji eventualno budu izgubili svoje konekcije, biće preusmjereni na alternativne letove - ističu iz Er Srbije i podsjećaju da se putnici za sve informacije mogu obratiti kontakt centru te kompanije ili posjetiti sajt.