latinica  ћирилица
10/08/2024 |  17:05 ⇒ 20:08 | Autor: TANЈUG

Selektor Njemačke pohvalio Srbiju: Igrali smo protiv najboljeg tima na Olimpijskim igrama

Selektor košarkaške reprezentacije Njemačke Gordon Herbert izjavio je danas da je Srbija najbolji tim na Olimpijskim igrama u Parizu.
Gordon Herbert (foto: EPA-EFE/Henrik Montgomery SWEDEN OUT) -
Gordon Herbert (foto: EPA-EFE/Henrik Montgomery SWEDEN OUT)

- Nije se završilo kako smo željeli, ali ovi momci su za tri godine dali svoju dušu i srca. Bili smo prava porodica. Čestitke Srbiji, neka mi Francuzi oproste... Amerika i Francuska su u finalu, a mi smo igrali protiv najboljeg tima na Igrama - rekao je Herbert novinarima u Parizu.

On je izjavio da je tužan, pošto mu je utakmica protiv Srbije bila posljednja na klupi reprezentacije Njemačke s kojom je prošle godine postao svjetski prvak.

Herbertu je istekao ugovor i on će od sljedeće sezone biti trener Bajerna iz Minhena.

- Tužan sam, jer je ovo kraj puta. Bilo je ovo nevjerovatno putovanje sa ovim ljudima, ovim igračima. Situacija o kojoj kao trener možete samo da sanjate. Ta utakmica sa Francuskom nas je "ugrizla za zadnjicu". Bio sam frustriran, mogao sam da uradim bolji posao i da dobijemo utakmicu. Taj meč je uzeo danak, ali moramo da pamtimo šta je ovaj tim uradio za tri godine. Igrali smo sjajnu košarku, dali smo sve od sebe - zaključio je Herbert.

Košarkaška reprezentacija njemačke poražena je danas od Srbije u meču za bronzu na OI rezultatom 93:83.