latinica  ћирилица
10/08/2024 |  21:08 ⇒ 21:23 | Autor: RTRS

Završnica Evropskog prvenstva u boksu; Ruski bokseri sa najviše uspjeha (VIDEO)

Posljednji je takmičarski dan Evropskog prvenstva u boksu za kadete, koje se održava u Banjaluci. Najviše uspjeha imaju bokseri iz Rusije.
Boks - Foto: RTRS
BoksFoto: RTRS

Navijanje i sjajna atmosfera na finalnim mečevima šampionata Evrope u boksu za kadete.

Više od 400 takmičara iz 32 države, bore se odličja.

Najviše uspjeha imaju mladi ruski bokseri, čak njih 14 izborilo je plasman u finale.

Alikan Garakoev šampion je Evrope do 44 kilograma.

- Srećan sam i zadovoljan. Iskreno, očekivao sam pobjedu. Što se tiče organizacije, sve je super, atmosfera je super. Mi ruski bokseri se držimo zajedno i navijamo jedni za druge - ističe Garakoev.

Za većinu ovih mladića, ovo je prvo veliko takmičenje u karijeri.

Egor Čertisovtev iz Moldavije, oduševio je sve borbenošću ali i zavidnom tehnikom za svoje godine.

- Meč je bio jako težak, protivnik iz Engleske je dosta viši od mene. Koristio sam svoju brzinu i tehniku i zasluženo slavio - ekao je Čertisovtev.

I bokseri iz Srbije imali su zapažen nastup. Mirjana Mastilović dolazi iz Gacka. Osvojila je bronzanu medalju u kategoriji do 64 kilograma.

Tina Poletan jedan je od najboljih sudija u regionu, imala je priliku da dijeli pravdu na najvećim svjetskim takmičenjima.

O prvenstvu u Banjaluci, ima samo najljepše riječi.

Čelni ljudi Evropskog boksa, zadovoljni organizacijom takmičenja.

Bokserski klub Slavija, još jednom je položio ispit. U Slaviji ne kriju da im je puno srce kada vide salu punu boksera sa svih strana Evrope.

- Ne moram da kažem ništa, slika govori više od riječi. Čestitke organizatorima, ovo jeste kadetsko prvenstvo Evrope, ali po svemu, prevazilazi ovo takmičenje - istakao je Јoanis Filipatos, predsjednik Evropske bokserske konfederacije.

Iz Evropske boskerske konferederacije poručuju da bi Banjaluka mogla da bude domaćin i nekog značajnijeg takmičenja, poput šampionata Evrope u boksu za seniore.