latinica  ћирилица
11/08/2024 |  10:47 ⇒ 10:52 | Autor: TANЈUG

Brazil: Na mjestu pada aviona u državi Sao Paolo pronađena tijela svih poginulih

Vlasti u Brazilu potvrdile da su pronađena sva tijela poginulih u avionskoj nesreći u brazilskoj državi Sao Paolo i da je u toku identifikacija žrtava stradalih u nesreći dvomotornog aviona kompanije Voepas koji se srušio na području grada Vinhedo.
Pad aviona (Foto: EPA-EFE/ISAAC FONTANA/ilustracija) -
Pad aviona (Foto: EPA-EFE/ISAAC FONTANA/ilustracija)

Kako prenosi Bi-Bi-Si, broj žrtava je u subotu revidiran na 62, jer je nakon prvih saopštenja potvrđeno da je na kobnom letu bio još jedan putnik koji nije bio evidentiran.

Snimci koji kruže društvenim mrežama prikazuju avion koji pada vertikalno i u spirali se ruši na stambeno područje, bez dodatnih žrtava na mjestu pada.

Brazilski zvaničnici su potvrdili da je oštećena samo jedna kuća u lokalnom stambenom kompleksu.

Država Sao Paolo je saopštila da će tijela stradalih, 34 muškarca i 28 žena, biti prebačena u policijsku mrtvačnicu u gradu Sao Paolo, gdje će biti identifikovana i predata porodicama, kao i da su do sada identifikovane dvije žrtava, kapetan i prvi oficir.

Porodice žrtava ove avionske nesreće okupiće se danas u mrtvačnici tokom rada forenzičara i identifikacije posmrtnih ostataka poginulih.

Mrtvačnica u Sao Paolu je počela u petak uveče da prima tijela nastradalih i zatražila je od rođaka žrtava da donesu medicinske, rendgenske i stomatološke izvještaje kako bi pomogli u identifikaciji tela, prenio je AP.

Ovo je najsmrtonosnija avionska nesreća na svijetu od januara 2023. godine, kada su 72 osobe poginule u padu aviona kompanije Yeti Airlines u Nepalu koji se srušio tokom slijetanja.