latinica  ћирилица
11/08/2024 |  11:30 ⇒ 11:31 | Autor: SRNA

"Kamp za mlade sportiste pokazuje jedinstvo srpskog naroda"

Ministar za brigu o porodici i demografiju Srbije Milica Đurđević Stamenkovski prisustvovala je danas ispraćaju mladih sportista iz regiona i dijaspore, učesnika kampa "Srbija te zove 2024", istakavši da se i kroz ovakve aktivnosti pokazuje jedinstvo srpskog naroda, prije svega, djece i omladine.
Milica Đurđević Stamenkovski sa učesnicima kampa (foto: TANJUG/LUKA NIKOLIĆ) -
Milica Đurđević Stamenkovski sa učesnicima kampa (foto: TANJUG/LUKA NIKOLIĆ)

- Ovakvi kampovi su prilika da pokažemo da srpski narod ima talentovanu dječicu, ne samo u matici, već širom regiona, u srpskom rasejanju i dijaspori. Na ovakav način se naša djeca i omladina povezuju, čuvajući svoj jezik, kulturu i identitet, razvijajući svoje talente - rekla je Stamenkovski.

Ona je naglasila da država Srbija treba da bude gnijezdo za sve mlade "orlove" koji tek treba da polete i da im da podstrek da široko rašire svoja krila.

- Srbija je vaša otadžbina koja brine, ne samo o djeci koja ovdje žive, već i o svoj srpskoj deci, ma gde se ona nalazila", istakla je Stamenkovski.

Ona je poručila mladim sportistima da su za vreme trajanja kampa "Srbija te zove 2024" bili svoji na svome, poželjevši da tako uvijek bude.

Stamenkovski je istakla da Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju podjednako posvećuje pažnju svim porodicama, od Subotice do Vranja, od Loznice do Negotina, ali i o porodicama u kojima se odgajaju djeca u Republici Srpskoj i Crnoj Gori, širom evropskog kontinenta i svijeta gdje je srpski narod, srpska pjesma i svuda gdje se nije zaboravilo na svoju otadžbinu Srbiju.

Ispraćaju djece iz Republike Srpske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije sa sportskog kampa je, osim ministra za brigu o porodicu i demografiju, prisustvovala ministar privrede Adrijana Mesarović.