latinica  ћирилица
11/08/2024 |  17:07 ⇒ 17:11 | Autor: TANЈUG

Vaterpolisti Srbije: Vjerovali smo u nas kada niko nije vjerovao

Kapiten vaterpolista Srbije Nikola Јakšić rekao je da je ponosan na saigrače poslije osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.
Vaterpolisti Srbije (foto:EPA-EFE/ANNA SZILAGYI) -
Vaterpolisti Srbije (foto:EPA-EFE/ANNA SZILAGYI)

Vaterpolisti Srbije su osvojili zlato na OI, pošto su danas u finalu pobijedili Hrvatsku rezultatom 13:11.

- Prvo bih čestitao ekipi Hrvatske na borbi, koju su pokazali. Zasluženo su ušli u finale. Ponosan sam na sve igrače i na ovo što smo prošli u posljednje dvije i po godine. Samo smo mi i naši najbliži vjerovali u ovo. Svaka nam čast za sve što smo uradili. Meni je treće zlato zaredom, ne mogu da objasnim sve emocije. Sreća, iscrpljenost, uzbuđenje... - rekao je Јakšić poslije meča za RTS.

Vaterpolisti Srbije su treći put uzastopno osvojili zlatnu medalju na OI.

- Uspjeli smo da se dignemo iz utakmice u utakmicu, ona pobjeda protiv Grčke nam je dala vjetar u leđa da probijemo barijeru. Svaka čast momcima - rekao je kapiten Srbije i dodao:

- Pamti se da smo osvojili zlato, da smo se zajedno držali. Samo mi znamo kako smo vjerovali.

Vaterpolista Srbije Sava Ranđelović rekao je da je njegov tim zasluženo osvojio zlatnu medalju.

- Poslije onog u grupi gdje smo neočekivano izgubili od Australije, digli smo se, krenuli da igramo bolje, kao u Riju smo krenuli da meljemo i osvojili smo OI - rekao je Ranđelović novinarima u Parizu.

On je imao posebnu poruku za porodice vaterpolista.

- Ova atmosfera je san snova svakog igrača, a to je da igra pred 18.000 ljudi. Nebitno da li je finalna utakmica ili bilo koja druga, svaki put su tribine bile ispunjene do posljednjeg mjesta, porodice su bile tu da trenutak bude još slađi. Davali su nam dodatnu podršku sve vrijeme. Hvala im na tome, hvala našim suprugama koje su dvije godine trpjele da smo odsutni i tako dalje. Ovo je njihova zasluga, nemam riječi, čestitam svima, stručnom štabu na nevjerovatnom uspjehu - dodao je Ranđelović.

On je istakao da je ekipa vjerovala da može da ostvari dobar rezultat na OI.

- Vjerovali smo da možemo. Znali smo šta smo prošli da bismo došli do ovdje. Znali smo da kada klikne da će sve biti kako treba - dodao je Ranđelović.

Sportistima Srbije, koji su osvojili medalje na OI, biće u utorak organizovan svečani doček.

- Nismo svjesni i nadam se da će nas dočekati kako dolikuje, pošto kada smo odlazili nije baš bilo tako. Nadam se da će to biti kako treba - zaključio je Ranđelović.

Golman vaterpolo reprezentacije Srbije Radoslav Filipović rekao je da je cijela ekipa vjerovala od početka i da su svi znali smo da ne mogu da izgube finale.

- Nisam htio da pričam, da ne malerišem. Kao tim smo bili najbolji na sijvetu, to je najbitnije. Morao sam da im vratim za Svjetsko prvenstvo u Dohi i one sramotne dvije odbrane. Nisam svjestan još uspjeha - rekao je je Filipović.

Dodao je da mu se sviđa nadimak "ministar odbrane".

Istakao je da je ekipa znala da ne može da izgubi.

- Ušli smo rastrerećeno, igrali za našu dušu i od prvog do posljednjeg smo znali da ne možemo da izgubimo. Ušli smo bez pritiska, Srbija od 2012. nije izgubila nijedno finale. Vjerovali smo od početka - zaključio je Filipović

Srpski vaterpolista Nikola Dedović rekao je da su on i njegovi saigrači radili jako i da su vjerovali u sebe kad niko nije vjerovao u njih.

- Kod nas nema ništa novo, sve po starom. Radili smo jako, vjerovali smo u sebe kad niko nije vjerovao. A mnogo puta nije niko vjerovao - rekao je Dedović za Radio televiziju Srbije.

Čestitao je Hrvatskoj i Americi na medaljama i podvukao da se ekipa već okreće narednim obavezama.

- Nema vremena za gubljenje. Ne čitamo šta se piše, ne bavimo se time. Stvorila se neka slika kao da nije dobro, a u stvari sve ide po protokolu. Prvo nam je bilo bitno da prođemo grupu, a onda ove utakmice nokaut faze - zaključio je Dedović.

Vaterpolista Strahinja Rašović rekao je da je njegov tim zasluženo osvojio zlatnu medalju.

- Osjećamo se kao bogovi. Tri medalje, tri zlata. Mislim da je svako na svoj način spektakularno doživio, to je kruna karijere, pred 15.000 do 20.000 ljudi, to je nešto što ćemo pamtiti. Prisustvovali smo nečem najvećem u vaterpolu, pamtićemo to dovijeka. Našoj ekipi sve čestitke, šta smo prošli to je nevjerovatno - rekao je Rašović novinarima u Parizu.

On je čestitao selekciji Hrvatske na srebrnoj medalji, kao i reprezentaciji SAD, koja je osvojila bronzu.

- Mi smo izašli kao pobjednici, pravi smo šampioni, ne volim nikad da se hvalimo. Ali ovog puta moram da kažem da smo šampioni, pravi vitezovi, šta god... nazovite nas kako god hoćete. Hvala svima na podršci. Hvala i svim sportistima koji su nas podržavali, hvala Novaku Đokoviću koji je došao kod nas poslije poraza od Australije, to nam je bila takva injekcija jedna. Hvala nama međusobno koji smo bili tim, ostali smo to do kraja - naveo je Rašović.