latinica  ћирилица
12/08/2024 |  07:50 | Autor: SRNA

Otvaranje Sajma knjiga na Trgu Srbije u Istočnom Novom Sarajevu

Sajam knjiga biće otvoren danas na Trgu Srbije u Istočnom Novom Sarajevu u organizaciji Matične biblioteke Istočno Sarajevo.
Knjige - Foto: RTRS
KnjigeFoto: RTRS

Sajam će trajati do 15. avgusta, a organizovan je u okviru manifestacije "Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu", čiji je pokrovitelj ova opština.

Izlagači će biti izdavači i knjižari iz Republike Srpske, kao biblioteke koje se bave izdavačkom djelatnošću, dok su planirani i književni susreti i promocije, navodi se u saopštenju ove kulturne ustanove.

Sajam knjiga biće svečano otvoren u 19.00 časova besjedom pjesnika Đorđa Sladoja "Pod digitalnom opsadom", nakon čega će Sladoje održati pjesničko veče.

Sutra, drugog dana Sajma, na Trgu Srbije biće održana promocija "Eks-Јu rok enciklopedije 1960-2023", koju je priredio Petar Јanjatović, te predavanje Darka Kovačevića "Umjetnost pripovijedanja: sjećanje na Pola Ostera".

Trećeg dana Sajma, 14. avgusta, biće promivisana knjiga "Žalosna radost" Јovane Lazović, a nakon toga i knjiga "Zaboravljena Milica Miron" priređivača Marijane Petronić.

Prvog i četvrtog dan Sajma knjiga "Zavod za udžbenike i nastavna sredstva" organizovaće program za najmlađe "Šarene sovice".

Program će biti održavan od 18.30 časova.

U slučaju kiše, književne večeri i promocije biće održane u internet čitaonici Matične biblioteke Istočno Sarajevo, napominju iz Biblioteke.