latinica  ћирилица
12/08/2024 |  11:58 ⇒ 12:39 | Autor: SRNA

Vulić: Brand svoje prljave misli, riječi i ruke da drži podalje od srpskog naroda

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da konstantni rad na raspakivanju Dejtona, te istjerivanje Srba i Hrvata sa područja BiH ne jenjava, tako da ne iznenađuju izjave ostrašćenih članova Bundenstaga poput Mihaela Branda, koga je pozvala da se drži podalje od srpskog naroda.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

Reagujući na uvredljive izjave člana Bundestaga Mihaela Branda na račun rukovodstva Republike Srpske, Srbije i Rusije, Vulićeva je Srni rekla da se nacistička Njemačka kroz istoriju potrudila da dokaže kako se ponašaju "loši momci" i kako izgleda genocid i sve to ubijanjem, strijeljanjem, mučenjem i ostalim svirepostima nad stradalničkim srpskim narodom.

- Mihael Brand treba da nauči našu narodu izreku - nije važno šta kaže, već ko kaže! Od džukele koja se zalaže za islamsku BiH, od džukeletine kojoj ne smetaju paradžemati po Federaciji BiH i potencijalna aktivacija radikalizma ne iznenađuje što mu smetaju srpski predsjednici - istakla je ona.

Vulićeva je poručila ovom članu Bundestaga da se zalaže za svoj ili koji god želi narod, a da svoje prljave misli, riječi i ruke drži podalje od srpskog naroda.

- Živjeće srpski narod i naši predsjednici Milorad Dodik i Aleksandar Vučić. Živjeće Srpska i Srbija. Mržnja Branda i njemu sličnih inspiracija su i inat za budućnost srpske nacije - konstatovala je ona.

Brand je u intervjuu za sarajevsko Oslobođenje iznio niz uvreda i zluradih komenatara na račun Republike Srpske, njenih institucija i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika lično.

On je za Dejtonski mirivni sporazum rekao da se radi o "nepravednom dogovoru koji je nagradio ratne zločine" i koji "krši osnovne evropske i zapadne vrijednosti", te pozvao Njemačku, EU, NATO, OHR i druge da se "zauzmu za narod i budu protiv loših momaka" u BiH.