latinica  ћирилица
12/08/2024 |  12:06 ⇒ 12:07 | Autor: SRNA

Stevandić: Sarajevski političari dozvoljavaju da izgore svi budući odnosi Srpske i FBiH

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da sarajevski političari dozvoljavajući da u požarima izgori veliki dio Republike Srpske dozvoljavaju i da izgore svi mogući budući odnosi Srpske i Federacije BiH.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

- Oni plamenu prepuštaju i naše međusobne odnose, a ne samo teritorije Republike Srpske. Tolika srbofobija, neodgovornost i činjenično utvrđeno uživanje što sve više teritorije Republike Srpske gori nije spojiva ni sa zdravom pameću ni sa bilo kakvom politikom - istakao je Stevandić komentarišući odbijanje sarajevskih političara da odobre dolazak helikoptera iz Srbije za gašenje požara u Nacionalnom parku Sutjeska.

Stevandić je rekao da sarajevski političari vode politiku "da komšiji crkne krava pa neka ni moje dijete nema mlijeka".

- U svakom slučaju, sve će im se vratiti kao bumerang i moliće nas jednog dana za pomoć, i nas i Srbiju - poručio je Stevandić.

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić rekao je jutros za Srnu da se požar u NP "Sutjeska" kod Foče proširio tokom noći i da je aktivan još jedan na teritoriji Bileće, te apelovao da se odobri dolazak helikoptera iz Srbije bez čije pomoći požar neće biti stavljen pod kontrolu, što u ovom trenutku ne dozvoljava Sarajevo i ministar Elmedin Konaković