latinica  ћирилица
12/08/2024 |  13:27 ⇒ 14:50 | Autor: RTS

Vaterpolisti Srbije: Najavili smo zlato i osvojili ga (VIDEO)

Vaterpolo reprezentacija Srbije koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama stigla je u Beograd gdje na aerodromu "Nikola Tesla" održala konferenciju za novinare.
Vaterpolo reprezentacija Srbije (foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ) -
Vaterpolo reprezentacija Srbije (foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ)

Selektor Srbije Uroš Stevanović rekao je da su najavili zlato i da su ga osvojili.

- Ne znam ko nas je otpisao. Mi sigurno nismo bili otpisani i otišli smo po zlato kao što smo i najavili. Tražio sam momcima da ne čitaju komentare i medije i rekao sam im da smo mi ti koji kreiramo naše mišljenje. Hvala Bogu što je nagradio naš rad i želeo bih da se zahvalim cijelom stručnom štabu i svima koji su nam pomogli. Zahvalio bih i momcima koji su trpjeli nas i želim da im čestitam jer su pobijedili sebe - rekao je Stevanović na konferenciji za novinare.

Јakšić: Uspjeli smo da ispratimo većinu naših sportista

- Nismo mnogo izlazili iz sela, ali smo pratili preko televizije i navijali smo jako. Ispratili smo većinu srpskih sportista, ali sumnjamo da su čuli kako smo navijali - našalio se srpski vaterpolista Nikola Јakšić.

Mandićevih najljepših godinu dana karijere

Najbolji strijelac turnira Dušan Mandić se osvrnuo na fenomenalnu klupsku i reprezentativnu sezonu, gdje je osvojio Ligu šampiona i olimpijsko zlato.

- Neverovatno. Posljednja godina na klupskom i reprezentativnom nivou je nestvarna. Kad veruješ u sebe i kad si iskren i sitrajan, taj put te vodi do zlata, kao što je mene - rekao je Mandić.

Mandić: Đoković nam je mnogo pomogao da se podigenmo nakon poraza od Australije

- Turnir je bio jako dugačak i bilo je dosta uspona i padova. Poraz od Australije nas je pogodio jer nismo ličili na sebe, ali nas je to vejrovatno i isprovociralo. Zahvalio bih se i Novaku Đokoviću koji je nakon te utakmice došao u sobu kod nas i održao jedan jako iskren govor iz srca, a njegova poruka je došla do nas i motivisala nas. Značilo nam je i što je on uspio da dođe do zlata - rekao je Mandić.

Јakšić o pobjedonosnom golu protiv Grčke

Kapiten Nikola Јakšić je donio svojim golom pobjedu protiv Grčke u četvrtfinalu.

- Definitivno najteža utakmica. Barijera koju smo morali da pređemo. Nagrada poslije svega što smo prošli, samo mi znamo kroz šta smo prošli, dalje je sve išlo na bolje - rekao je Јakšić.

Stevanović: Pobjeda nad Grčkom je bila presudna

- Јedina ekipa koju nisam želeo da vidim je Grčka koja nam inače ne odgovara. Međutim, spremili smo se ovog leta i za njih i za Ameriku i Hrvatsku koji igraju jako slično. Igrali smo odličnu odbranu i namjestilo se da igramo sa sličnim ekipima. Uspjeli smo da se spremimo i pobeda protiv Grčke nam je dala dozu samopouzdanja - dodao je Stevanović.

Ćuk: Sve je planski rađeno

Miloš Ćuk je naveo da je rast ekipe iz meča u meč bio ispravan plan

- Sve je planski rađeno do poslednjeg dana, jedino smo protiv Australije promašili. Naša reprezentacija godinama unazad ima tešku grupnu fazu, nikad tad nismo bili na najjačem nivou. Ispalo je kao dobar recept. Vidjeli ste u finalu, bilo je onako kako smo mi htjeli da izgleda - rekao je Ćuk.

Sava Ranđelović je među onima sa sve tri olimpijske zlatne medalje. Odgovorio je da li može da se očekuje i njegov angažman na putu ka četvrtom zlatu.

- Mi smo tu, da li ćemo biti dovoljno dobri da nas pozove selektor, vidjećemo - rekao je Ranđelović.