latinica  ћирилица
12/08/2024 |  14:24 ⇒ 14:24 | Autor: sputniknews.com

Putin postavio zadatak vojsci: Istjerajte protivnika iz Kurske oblasti

Predsjednik Rusije Vladimir Putin održao je sastanak o situaciji u Kurskoj oblasti, rekavši da je trenutno glavni zadatak ruske vojske da istera protivnika sa teritorije regiona.
Vladimir Putin (foto: EPA-EFE/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT) -
Vladimir Putin (foto: EPA-EFE/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT)

- Ocjena aktuelnih dešavanja treba da bude iznijeta i to će biti urađeno, ali sada je najvažnije rešavanje aktuelnih zadataka na osnovu prognoza razvoja situacije. Glavni zadatak svakako stoji pred Ministarstvom odbrane: da istjeraju protivnika sa naših teritorija i da zajedno sa pograničnom službom obezbijede pouzdanu zaštitu državne granice - rekao je ruski lider.

Јedan od glavnih zadataka u oblasti je i pružanje podrške ljudima, kojima je neophodna pomoć i zaštita, dodao je ruski predjsednik.

Putin je ocijenio da Zapad ratuje sa Rusijom rukama Ukrajinaca.

- Situacija u Kurskoj oblasti pokazuje zašto je kijevski režim odustao od mirovnih prijedloga Moskve i posrednika - rekao je ruski lider-

Konstatovao je da Kijev ispunjava želje svojih "zapadnih gospodar"a.

- Takve akcije imaju glavni vojni cilj, a to je da zaustave ofanzivu naših trupa čiji je cilj potpuno oslobađanje LNR i DNR, teritorije Novorusije - konstatovao je Putin.

On je dodao da sa Kijevom, koji napada civile i objekte nuklearne energije, nema o čemu da se razgovara.

Putin je poručio da će protivnik dobiti odgovor kakav zaslužuje, te da će svi ciljevi koji stoje pred Rusijom biti ostvareni.

- Federalna služba bezbjednosti, zajedno sa Nacionalnom gardom Rusije, mora da obezbijedi režim protivterorističke operacije i efikasnu borbu protiv diverzantskih i izviđačkih grupa protivnika - rekao je predsjednik na sastanku.