latinica  ћирилица
12/08/2024 |  15:19 | Autor: SRNA

Špirić: Osnovna oružja srpskih neprijatelja - laži i podmetanja

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić ocijenio je danas da su osnovna oružja neprijatelja Republike Srpske i Dejtonskog sporazuma - laži i podmetanja.
Nikola Špirić - Foto: SRNA
Nikola ŠpirićFoto: SRNA

- Očigledno je da su se neprijatelji Republike Srpske i Dejtonskog spotrazuma na brzinu probudili. Kad nestane argumenata, onda su laži i podmetanja njihovo osnovno oružje - rekao je Špirić, reagujući na niz uvreda koje je član njemačkog Bundestaga Mihael Brand uputio na račun Srpske, njenih institucija i predsjednika Milorada Dodika lično, ali i Srbije i Rusije.

Zato, poručio je Špirić, ove izjave treba shvatiti kao poziv Srbima da budu jedinstveni i da budu zajedno u ovim trenucima koji im nisu naklonjeni.

Brand je za sarajevsko "Oslobođenje" iznio niz uvreda i zluradih komenatara na račun Srpske, njenih institucija i predsjednika Republike Milorada Dodika lično. Za Dejtonski sporazum je rekao da je riječ o "nepravednom dogovoru koji je nagradio ratne zločine" i koji "krši osnovne evropske i zapadne vrijednosti", te pozvao Njemačku, EU, NATO, OHR i druge da se "zauzmu za narod i budu protiv loših momaka" u BiH.