latinica  ћирилица
12/08/2024 |  15:41 ⇒ 15:42 | Autor: RTRS

Pripreme za Svesrpski kup: Očekuje se veliki spektakl u Banjaluci

Predstojeći Svesrpski kup za rukometaše i rukometašice, koji će se održati 12. i 13. septembra u Banjaluci, bio je tema sastanka predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske Marinka Umičevića sa menadžmentom Sportskog centra "Borik" kojeg uspješno vodi direktor Nenad Talić.
Rukomet - Foto: RTRS
RukometFoto: RTRS

Prvog dana takmičenja, 12. septembra biće odigrana dva muška polufinala - Vojvodina - Partizan, te Borac M:tel - Sloga.

Dan kasnije prvo će biti odigran finalni duel između rukometašica banjalučkog Borca i Crvene zvezde iz Beograda, a potom meč za pobjednika Svesrpskog kupa u konkurenciji rukometaša.

- Nema nikakve dileme da će ovo biti istinski spektakl koji će se odigrati u dvorani "Borik". Očekujemo veliki broj gledalaca, a duel između Vojvodine i Partizana će se računati i za Superkup Srbije, i to je prvi put da se igra izvan Srbije. Vjerujem da ćemo Svesrpski kup organizovati na najbolji mogući način i siguran sam da će naši prijatelji iz Sportskog centra "Borik" sa svoje strane sve učiniti da organizacija prođe za čistu desetku - rekao je Umičević.

On je izrazio očekivanje da će veliki doprinos ovom događaju dati i ljudi iz RK Borac i ŽRK Borac koji su dio ove priče.

Umičević je ovom prilikom posebno apostrofirao veliku pomoć u organizaciji koju je dobio od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

- Teško bismo mogli organizovati Svesrspki kup da nam nije izašao u susret predsjednik Srpske, koji je ujedno i predsjednik Organizacionog odbora. Najiskrenije mu se zahvaljujem i još jednom je potvrdio da ima veliko razumijevanje i da neizmjerno voli sport, a i sam je svojevremeno bio uspješan košarkaš - naveo je Umičević.

Nenad Talić, direktor Sportskog centra "Borik" istakao je da će banjalučki "hram sporta" biti spreman za Svesrpski kup.

- Ranije smo najavili da ćemo zamijeniti parket koji je star već 50 godina. Ubijeđen sam da ćemo sve na vrijeme okončati, i da će dvorana biti potpuno spremna za ovaj rukometni spektakl - izjavio je Talić.

Oragnizator Svesrpskog kupa je Rukometni savez Republike Srpske, dok su tehnički organizatori RK Borac M:tel i ŽRK Borac.