latinica  ћирилица
12/08/2024 |  18:48 ⇒ 18:49 | Autor: SRNA

Na sudu jer su bez odobrenja iznajmljivali bicikle i romobile

Na Ilidži u Sarajevu oduzeta su 34 bicikla i 10 romobila koji su iznajmljivani bez odobrenja, a protiv četiri lica pokrenut je sudski postupak, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo.
Policija FBiH - Foto: RTRS
Policija FBiHFoto: RTRS

Tokom proteklog vikenda kantonalni tržišno-turistički inspektori zatekli su prilikom inspekcijskih nadzora na području Velike aleje na Ilidži veći broj fizičkih lica koji su, bez odobrenja za rad i odobrenja za zauzimanje javne površine, vršili iznajmljivanje bicikala i električnih romobila.

Ova lica vršila su iznajmljivanje u srcu pješačke zone, gdje je svakodnevno dolazilo do nezgoda i povreda uzrokovanih nesavjesnim korištenjem ovih prevoznih sredstava, naveli su iz kantonalne uprave.

Bicikli i romobili su privremeno izuzeti i deponovani u Direkciju za robne rezerve Kantona Sarajevo do okončanja sudskog postupka, koji je pokrenut protiv četiri osobe.

Nadzor je sproveden u saradnji sa Službom komunalnih redara firme "Rad" i uz asistenciju pripadnika Policijske stanice Ilidža i Јedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove upozoravaju da će najstrože biti sankcionisane sve zloupotrebe i nepravilnosti koje na bilo koji način ugrožavaju bezbjednost građana, kao i svaka vrsta nezakonitog rada.