latinica  ћирилица
12/08/2024 |  19:09 ⇒ 21:49 | Autor: RTRS

Karan: Svuda u svijetu narod se ujedinjuje oko elementarnih nepogoda i tu nema mjesta politici (VIDEO)

Sve dosadašnje elementarne nepogode koje su pogodile Republiku Srpsku, iznova i iznova nas upozoravaju da moramo jačati kapacitete i resurse da bi mogli sami da odgovorimo u ovakvim i sličnim situacijama, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srpske Siniša Karan.
Siniša Karan - Foto: RTRS
Siniša KaranFoto: RTRS

Karan je naglasio da se svuda u svijetu narod ujedinjuje oko elementarnih nepogoda i da tu nema mjesta politici.

- Na žalost, u ovoj nesretnoj BiH vladaju nefunkcionalne institucije što je najgore za svaku zemlju. Na ovom požaru se pokazalo da BiH nije funkcionalna zemlja. Elementarne nepogode su bezbjednosni elementi gdje država mora odmah pokazati sve svoje kapacitete bez obzira na barijere, politike i obračune - rekao je Karan.

On je dodao da su ministri spoljnih poslova i odbrane u Savjetu ministara Elmedin Konaković i Zukan Helez zloupotrijebili ovlaštenja i da njihov potez prerasta u fazu krivičnog djela.

- Umjesto da se zahvale Srbiji i srpskom narodu što su ustupili helikopter za gašenje požara i da se požar ugasi još juče, oni igraju političku igru. Pozivam ih da prestanu sa ugrožavanjem ljudskih života i resursa. To nisu samo bošnjački resursi, već resursi sva tri konstitutivna naroda u BiH - izjavio je Karan.

On je dodao da u ovom trenutku Srbija još uvijek čuva u pripravnosti helikopter i sve svoje resurse kako bi ih stavili na raspolaganje BiH.