latinica  ћирилица
12/08/2024 |  19:17 ⇒ 21:49 | Autor: TANЈUG

Vučić sa učesnicima Olimpijskih igara i članovima njihovih stručnih štabova

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je večeras učesnike Olimpijskih igara i članove njihovih stručnih štabova u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika na Andrićevom vencu.
Srpski olimpijci na prijemu kod predsjednika Srbije (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg -
Srpski olimpijci na prijemu kod predsjednika Srbije (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

Na prijemu su i osvajači zlatnih medalja, teniser Novak Đoković, vaterpolisti i strijelci Zorana Arunović i Damir Mikec, kao i osvajač srebrne medalje u tekvondou Aleksandra Perišić i "bronzani" košarkaši.

Đoković je u Predsjedništvo došao u pratnji Viktora Troickog, koji mu je bio trener na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Svaki građanin Srbije zahvaljujući našim olimpijcima danas nosi medalju, zahvalan sam na tome što ste ovoj zemlji omogućili radost i pobjedu i što se cijela zemlja zahvaljujući vama popela na sam vrh. Sve nagrade olimpijcima su isplaćene, sutra ujutru još košarkašima, to je obaveza države, a znamo da ono što radite nije imalo i nikada neće imati cijenu - rekao je Vučić.

Pored predsjednika Srbije očekuje se da se na prijemu obrati i predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Nikola Јakšić.

Nakon toga biće uručen poklon predsjedniku Republike.

Osvajačima olimpijskih medalja biće priređen svečani doček ispred Starog dvora u Beogradu u 20 časova, a građanima će se obratiti zlatni vaterpolisti i strijelci Zorana Arunović i Damir Mikec.

Srpski tim je na Olimpijskim igrama brojao je 115 sportista, koji su osvojili pet medalja.

Srpski takmičari bili su prisutni i na svečanoj ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara sinoć u Parizu, na kojoj su zastavu nosili Arunovićeva i Mikec.