latinica  ћирилица
12/08/2024 |  19:52 ⇒ 23:19 | Autor: RTRS

Svečano dočekani srpski olimpijci ispred Starog dvora u Beogradu (FOTO)

Ispred platoa Starog dvora u Beogradu upriličen je svečani doček srpskih osvajača olimpijskih medalja.
Doček olimpijaca (foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Doček olimpijaca (foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

Sa balkona Starog dvora obratili su se osvajači medalja, zlatni vaterpolisti i strijelci Zorana Arunović i Damir Mikec, osvajačica srebrne medalje u tekvondou Aleksandra Perišić, bronzani košarkaši, kao i osvajač zlatne medalje u tenisu Novak Đoković.

Doček olimpijaca (Foto: TANjUG/ RADE PRELIĆ/ bg)

Najbolji defanzivni košarkaš OI Aleksa Avramović istakao je da za ovakav doček vrijedi živjeti.

- Hvala vam puno što ste došli da nas pozdravite. Јedni drugima smo bili inspiracija, bili smo podrška svih ovih dana tokom kojih smo bili zajedno u Parizu. Hvala vam puno. Pet medalja je samo kruna svega što smo gradili svih ovih godina. Hvala vam puno i živjela Srbija. Slava Bogu - rekao je Avramović.

Doček olimpijaca (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

Srebrna taekvondistkinja Aleksandra Perišić, obratila se navijačima.

- Dobro veče Beograde i Srbijo. Hvala svima koji su došli u ovolikom broju, puno nam je srce što ste ovdje. Hvala što ste bili tu kad je bilo teško i kad smo gubili volju, hvala vam što ste nam dali vjetar u leđa i snagu da sve izdržimo. Živjela Srbija - rekla je Perišićeva.

Doček olimpijaca (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

Zlatni srpski par Zorana Arunović-Damir Mikec pozdravljen je ovacijama.

- Večeras je zvanično zatvaranje Olimpijksih igara u Beogradu jer sam ja konačno došao kući - našalio se Mikec.

Istakao je da je velika čast predstavljati svoju zemlju na najvećoj sportskoj smotri.

- Hvala vam svima na podršci, zaista mi je drago što smo obradovali sve vas najsjanijom medaljom - rekao je Mikec i predao mikrofon Zorani Arunović, koja je takođe navijačima zahvalila na podršci.

- Osjetili smo podršku svakoga od vas u svakom trenutku. Hvala vam što ste vjerovali u nas onda kada možda mi nismo dovoljno vjerovali u nas. Ovo nije samo naša medalja, ovo je medalja svakoga pod vas - naglasila je Arunovićeva i sa kolegom zapjevala "Јa te volim Srbijom".

Doček olimpijaca (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović i kapiten Nikola Јakšić obratili su se navijačima.

- Ljudi, ne znam šta bih vam rekao, ovaj momenat ovdje, zbog njega se sve isplati. Hvala vam puno, hvala vam na svemu, hvala što ste ovdje u ovolikom broju. Zahvaljujem se u ime ekipe i nadam se da ćemo ponovo moći da vas obradujemo - rekao je Јakšić.

Stevanović je izjavio da mu je teže bilo da izađe pred navijače nego da se bori za medalju.

- Teže je ovdje izaći pred vas nego igrati polufinale i finale Olimpijskih igara. Dok smo gledali snimke kako ste se nervirali i kako ste navijali... Ovo je zlatnije i od zlatne medalje - rekao je selektor Uroš Stevanović.

Doček olimpijaca Đoković i Јokić (foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg)

Najbolji teniser svih vremena i osvajač zlatne medalje u Parizu Novak Đoković, zahvalio se mnogobrojnim navijačima na podršci.

- Dobro veče, svima, dobro veče Beograde, Srbijo. Hvala svima što ste došli u ovolikom broju. Ovo je nevjerovatno. Imao sam tu čast i zadovoljstvo da budem na ovom balkonu više puta, ali svaki put me sve više iznenađujete i inspirišete, svakog od nas na terasi. Mislim da niste svjesni koliko dajete snage, podstrijek, da izađemo ovdje pred vas. Ovo je najljepši osjećaj koji sportista iz Srbije može da doživi. Živjela Srbija - naglasio je Đoković.