latinica  ћирилица
12/08/2024 |  20:02 ⇒ 22:57 | Autor: TANЈUG

Vučić: Cijela zemlja je ponosna na olimpijce, napravili ste pobjednike od svakog od nas (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras srpskim sportistima na uspjehu na Olimpijskim igrama u Parizu i istakao da je cijela zemlja ponosna na njih i da se zahvaljujući njihovim uspjesima popela na sam vrh.
Aleksandar Vučić (Foto: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ) -
Aleksandar Vučić (Foto: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ)

Vučić je na početku obraćanja istakao da je obavljati dužnost predsjednika najčasnija dužnost, da ima i bezbroj problema, ali i da ima najljepših trenutaka, a ovo je, kaže, jedan od njih.

- Ima i najljepših trenutaka koje nikada nećete zaboraviti. Ovo je jedan od tih i danas je najlakši posao na svijetu - rekao je Vučić i čestitao pobjede i medalje i zahvalio sportistima na tome što su svoj lični uspjeh podijelili sa svima nama.

Kako je rekao, čitava zemlja, sedam miliona ljudi, ne samo da su osetili ponos i radost, već su se, zahvaljujući ovim uspjesima, popeli na sam vrh.

- Napravili ste prvake pobjednike od svakog od nas. Ubijedili ste nas da možemo, učinili nas boljim i od protivnika i od nas samih. Pomogli ste nam da vjerujemo da možemo sve i da za nas ne postoje nemoguće misije i nerješivi zadaci. Svaki građanin ove zemlje danas, zahvaljujući vama, nosi medalju - rekao je Vučić.
Zahvalio je Novaku Đokoviću, košarkašima...

- I hoću da se zahvalim košarkašima koji su bili bolji od vjerovatno, iako su se oni ismijevali ili podsmjehivali izjavi našeg selektora Pešića govoreći koliko je bio bolji tim iz 1992. godine od ovog, nije bio bolji. I vi ste pobijedili taj tim de fakto uz jednu nevjerovatnu energiju, nevjerovatnu igru i čestitam vam na tome. I ne razumijete koliko ste učinili za našu zemlju, ne samo u Evropi, već i u SAD gdje su svi gledali taj prenos tog meča - rekao je Vučić.

Kako je dodao, ugled Srbije je danas nevjerovatno veći od onoga kakav je bio do juče.

- Beskrajno hvala Zoranu i Damiru, Aleksandri koji su nas obradovali medaljama u pojedinačnim konkurencijama i omogućili da budemo najuspješnija zemlja u regionu, da budemo šampioni ovdje na području na kojem živimo. A što se vaterpolista tiče, ne znam šta da vam kažem, neku ste čudnu odbranu igrali u posljednje tri-četiri utakmice - rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je ponosan na to što je država učinila za sportiste.

- Јe l' smo li mogli bolje i više, nema nikakve sumnje. Vjerovatno i da smo morali. Ali smo takođe dali sve što smo u ovom trenutku mogli, a u budućnosti ćemo gledati da to bude više. I od sinoć, od danas, krenule su pripreme za Los Anđeles. To Novače važi i za vas. Mi smo sigurni iz Los Anđelesa za još jedno zlato, ma koliko oni govorili da vi ne možete. Govorili su da ne možete ni u Parizu. Govorili su da ne možete ni prije toga da osvajate sve gren slemove koje ste osvojili. A sada vidimo da možete - podvukao je Vučić.