latinica  ћирилица
12/08/2024 |  20:11 ⇒ 22:23 | Autor: TANЈUG

Maljković: Pariz je bio praznik srpskog sporta, bili smo bolji od mnogo većih zemalja

Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković izjavio je večeras da je Pariz tokom Olimpijade bio praznik srpskog sporta i da je Srbija bila bolja od mnogo većih država i mnogoljudnijih sila.
Božidar Maljković (Foto: EPA/ARMANDO BABANI) -
Božidar Maljković (Foto: EPA/ARMANDO BABANI)

- Ovo je veliki uspjeh za zemlju veličine i finansijske moći kao što je Srbija. Svrstani smo po generalnom bilansu u 15 odsto najuspješnijih zemalja svijeta, ispred velikih sila - rekao je Maljković na svečanom prijemu koje je za učesnike Olimpijskih igara i članove njihovih stručnih štabova upriličio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika na Andrićevom vencu.

On je istakao da je Srbija mogla da postigne i veći uspjeh i naglasio da se u budućnosti mora ulagati u edukaciju sportskog kadra.

- Јedan težak posao je pred nama, ne možemo sve da gledamo kroz vrijednosti jedne Španovićke, Novaka Đokovića i ostalih. Svi bi morali da uradimo rekonstrukciju svog sporta da edukujemo trenere - rekao je Maljković.

Prijemu su večeras prisustvovali svi srpski sportisti koji su učestvovali na Olimpijadi, među kojima i osvajači zlatnih medalja, teniser Novak Đoković, vaterpolisti i strijelci Zorana Arunović i Damir Mikec, osvajač srebrne medalje u tekvondou Aleksandra Perišić i "bronzani" košarkaši.