latinica  ћирилица
12/08/2024 |  22:22 | Autor: RTS

Đoković: Ovi momenti se pamte čitavog života, ponosno nosim zlato koje sam osvojio za Srbiju

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama, izjavio je na dočeku na balkonu Starog dvora da su ovo momenti koji se pamte čitavog života i da sada ponosno nosi zlato koje je osvojio za Srbiju.
Novak Đoković na dočeku olimpijaca (foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg) -
Novak Đoković na dočeku olimpijaca (foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg)

Za Đokovića, olimpijskog šampiona iz Pariza, ali i ostale osvajače medalja za Srbiju na Olimpijskim igrama, organizovan je svečani doček na balkonu Starog dvora.

- Imao sam privilegiju i čast da budem na ovom balkonu više puta u karijeri, ali je ljepše kad olimpijske medalje slavite sa najboljim srpskim sportistima koji su srce dali za Srbiju, i koji se neprestano bore da obraduju naciju. Ovdje ima mnogo mladih ljudi, mnogo sam im zahvalan u ime svih sportista, osjećamo njihovu energiju i podršku. Ovo su momenti koji se pamte čitavog života, za mene je ostvarenje sna svaki put kad kročim na ovu terasu - rekao je Đoković.

On je prije Pariza na Olimpijskim igrama imao osvojenu bronzanu medalju u Pekingu, ispadao je tri puta u polufinalu, a 2016. godine u Riju učešće je završio u prvom kolu.

- Dugo očekivano zlato poslije bronze koju sam osvojio u Pekingu na svom prvom učešću na Igrama. Poslije toga sam učestvovao tri puta, dva puta sam ispadao u polufinalima... Imam 37 godina, došao sam bez trofeja, imao sam povredu, mnogi su dovodili u pitanje kvalitet tenisa koji sam igrao posljednjih mjeseci. Malo ljudi me je smatralo za favorita, ali sam vjerovao jer sam znao da je ovo možda i posljednja šansa da osvojim zlato. Odigrao sam jedan od najboljih turnira, osjećao sam podršku naroda, imao sam odgovornost da zapnem još više. Bez lažne skromnosti, ovo je najveći uspjeh u mojoj karijeri i sa ponosom nosim zlato koje sam osvojio za Srbiju - zaključio je Đoković.