latinica  ћирилица
13/08/2024 |  07:36 ⇒ 09:31 | Autor: RTS

Mask intervjuisao Trampa uživo na društvenoj mreži Iks (VIDEO)

Јedan od najmoćnijih tehnoloških milijardera Ilon Mask sinoć je preko društveno mreže Iks, koja je u njegovom vlasništvu, uživo intervjuisao kandidata republikanaca za predsjednika SAD Donalda Trampa.
Mask i Tramp, arhivska fotografija (foto: EPA/SHAWN THEW) -
Mask i Tramp, arhivska fotografija (foto: EPA/SHAWN THEW)

Mask je rekao da je zbog masovnog sajber napada razgovor, koji je trajao oko dva sata, kasnio 40 minuta. Tramp je optužio Kamalu Haris da je uništila Kaliforniju i obećao najveću deportaciju migranata u istoriju SAD.

Donald Tramp je razgovor sa Ilonom Maskom započeo govoreći o atentatu u Milvokiju u Pensilvaniji, istakavši detalje o njegovom suočavanju sa smrću na tom predizbornom skupu.

- Bilo je to čudo. Da nisam okrenuo glavu, ne bih sada razgovarao s vama - rekao je Tramp Masku.

Tramp je između ostalog iznio svoje stavove o migracijama, energetskoj politici, klimatskim promjenama i prijetnjama od nuklearnog rata.

Bivši predsjednik je obećao "najveću deportaciju" migranata u istoriji SAD, upozorivši na one koje prelaze američko-meksičku granicu.

Tramp je, takođe, iznio niz kritika i optužbi na račun Kamale Haris, kandidatkinje demokrata za predsjednika SAD, istakavši da je "uništila" Kaliforniju dok je bila na mjestu državnog tužioca.

"Kampanja u službi bogatih"

Iz izbornog štaba Kamale Haris osudili su intervju Maska sa Trampom, istakavši da je razgovor primjer "ekstremizma i opasnog programa Projekta 2025".

- Cijela Trampova kampanja je u službi ljudi poput Elona Maska, bogataša koji će prodati srednju klasu - naveli su iz štaba.

Mask, koji je nakon atentata podržao Trampa, u najavi intervjua naveo da "nije pripreman unapred, te nema granica kada je riječ o temama, kao i da će biti veoma zabavan".

Pred sam razgovor, Mask je naveo da se testira sistem zbog potencijalno velikog broja korisnika koji će gledati razgovor, ali je intervju ipak odložen za 40 minuta zbog tehničkih problema.

Mask je, nakon preuzimanja društvene mreže Iks, vratio bivšem predsjedniku SAD nalog, koji je bio suspendovan nakon nereda na Kapitol hilu.