latinica  ћирилица
13/08/2024 |  11:33 ⇒ 11:33 | Autor: RTRS

Vučić: Prijateljski odnos Sija prema Srbiji dao snažan zamah našem napretku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa državnom savjetnicom Državnog savjeta Narodne Republike Kine Šen Јićin i tom prilikom je ocijenio da je prijateljski odnos predsjednika Kine Si Đinpinga prema Srbiji dao snažan zamah Srbiji na putu opšteg brzog napretka.
Aleksandar Vučić i Šen Јićin (foto: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Aleksandar Vučić i Šen Јićin (foto: instagram.com/buducnostsrbijeav)

- Odličan, sadržajan i prijateljski sastanak sa uvaženom sagovornicom o najvažnijim pitanjima bilateralnih odnosa sa NR Kinom, kao i o konkretnim aktivnostima u oblasti razvoja sporta, sportske infrastrukture, kulturne saradnje i međusobne podrške u organizovanju međunarodnih sportskih događaja - napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Naveo je da je čestitao Kini na osvojenoj 91 olimpijskoj medalji i istakao da takav uspjeh više nego jasno govori o pažnji koju ova velika zemlja poklanja sportu, ulaganjima u talente i njegovanju takmičarskog i zdravog duha, prije svega kod mladih ljudi.

Dodao je da je ponovio ogromnu zahvalnost predsjedniku Kine Đinpingu i kineskom rukovodstvu na tome što je učenicima i studentima iz Srbije data mogućnost da borave u Kini u okviru programa Međunarodne kulturne razmjene mladih i istakao da je to najbolji način za nastavak tradicije njegovanja čeličnog prijateljstva između dvije zemlje.

- Državna savjetnica mi je prenijela srdačne pozdrave predsjednika Si Đinpinga, a ja sam iskoristio priliku da pozdrave uzvratim, naglasivši da je upravo prijateljski odnos predsjednika velike Kine prema Srbiji dao snažan zamah našoj zemlji na putu opšteg brzog napretka, na čemu smo mu beskrajno zahvalni - naveo je Vučić.