latinica  ћирилица
13/08/2024 |  11:49 ⇒ 12:44 | Autor: RTRS

Akcija "Gorila": Zbog droge i oružja uhapšene Dobojlije (FOTO)

U policijskoj akciji "Gorila" uhapšeni su M.S. i S.G. iz Doboja i oduzeta veća količina droge i oružje.
Akcija "Gorila" - Foto: Ustupljena fotografija
Akcija "Gorila"Foto: Ustupljena fotografija

Policijska uprava Doboj je saopštila da su juče uhapšeni S.G. iz Doboja, zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga i M.S. takođe iz Doboja, zbog istog djela ali i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Oni su uhapšeni u okviru operativne akcije "Gorila" a koja je sprovedena u okviru akcije "Plantaža 2024".

Foto: Ustupljena fotografija

- Na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Doboju izvršen je pretres na više lokacija, prilikom čega je pronađeno i oduzeto: tri paketića sa sadržajem materije koja asocira na marihuanu ukupne težine od 48,9 grama, jedna automatska puška sa okvirom u kojem su se nalazila 24 metka, 30 komada municije za automatsku pušku, predmeti koji su namijenjeni za pakovanje opojne droge i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela. Službenici Policijske uprave Doboj, 30. jula na području grada Doboja pronašli plantažu sa 813 zasađenih stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje dužine od 50 do 140 cm - navode iz policije.

Foto: Ustupljena fotografija

- Po kompletiranju predemeta protiv navedenih lica Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o izvršenim krivičnim djela - navode iz policije.