latinica  ћирилица
13/08/2024 |  11:56 ⇒ 11:56 | Autor: Agencije

Mbape debituje za Real u Superkupu Evrope

Kilijan Mbape novi igrač Real Madrida, imaće prvu priliku da u srijedu igra u dresu novog kluba u Varšavi u finalu Superkupa Evrope protiv Atalante iz Bergama.
Kilijan Mbape (foto: EPA-EFE/CHEMA MOYA) -
Kilijan Mbape (foto: EPA-EFE/CHEMA MOYA)

Mbape je prije početka priprema, koje su na startu bile bazirane na sticanju kondicije, bio nekoliko dana na odmoru, dok su njegovi saigrači imali turneju u SAD.

Na snimcima koji kruže društvenim mrežama, Mbape je spreman da započne svoj novi život u najvećem klubu na svijetu, koji će ''nastaviti da pobjeđuje'', rekao je predsjednik Real Madrida Florentino Peres.

Za 25-godišnjeg Mbapea meč protiv Atalante, koja je prošle sezone pobijedila u Ligi Evrope, predstavlja prvi izazov i priliku da pokaže svoj talenat i stanje duha.

- Daću život za ovaj klub, ponosan sam što sam ostvario svoj san i postao igrač najboljeg kluba u istoriji fudbala - rekao je Francuz Mbape na španskom i dodao da je sada na njemu da se što bolje prilagodi novom timu.

Njegov trener Karlo Anćeloti, koji je pod svojom komandom imao najveće zvijezde 21. vijeka, rekao je da nije zabrinut.

 - Kilijan će donijeti svoj kvalitet, kao i svoj spokoj, svoj stav i posvećenost. Moraće da se prilagodi ovom timu, kao i svi ostali. Veoma smo srećni što je Mbape ovdje jer ima odlične kvalitete i siguran sam da se brzo adaptirati - rekao je Anćeloti.