latinica  ћирилица
13/08/2024 |  11:59 ⇒ 12:08 | Autor: SRNA

Šulić: Prnjavor je uvijek bio privredno razvijena sredina

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić tokom današnje radne posjete Prnjavoru rekao je da je ovaj grad uvijek slovio za sredinu koja ima razvijenu privrednu aktivnost i izrazio zadovoljstvo što će sa gradonačelnikom Darkom Tomašem posjetiti dva velika privredna subjekta na području lokalne zajednice čije je poslovanje na korist svih građana Republike Srpske.
Prnjavor, sastanak Šulić, Tomaš i Simić - Foto: SRNA
Prnjavor, sastanak Šulić, Tomaš i SimićFoto: SRNA

- Јedan privredni subjekat je iz oblasti trgovine, a drugi iz oblasti turizma, oba privatna inicijativa vlasnika koji su ih podigli svojim sredstvima i vizijom, a od kojih danas korist imaju kako građani Prnjavora, tako i cijele Republike Srpske", istakao je Šulić novinarima.

On je nakon sastanka sa Tomašem i predsjednikom Skupštine grada Prnjavor Željkom Simić i razgovara o dosadašnjoj saradnji, kao i budućim projektima na području grada, među kojima je sprovođenje kampanje "Društveno odgovorni", podsjetio da je ovo njegova prva posjeta Prnjavoru otkako je dobio status grada.

- Drago mi je da su republičke institucije i Vlada Republike Srpske zajedno sa Narodnom skupštinom Republike Srpske prepoznali rad gradonačelnika Tomaša, njegovog tima i svih privrednih subjekata i odobrili status grada koji opravdavaju i broj zaposlenih, ali i razvijena privreda - rekao je Šulić.

Šulić je dodao da je lokalna uprava u Prnjavoru posvećena i podređena kako potrebama građana koji žive na području grada, tako i privrednicima koji ovdje posluju.

Tomaš je precizirao da će sa Šulićem danas posjetiti preduzeće "Leburić komerc", najveći pravni subjekat na području Prnjavora prema broju zaposlenih, a koje je i učesnik kampanje "Društveno odgovorni", te Banju Kulaši, jedan od najvećih turističkih potencijala grada Prnjavor.

- Posjetićemo i "Našu prodavnicu" da bismo ministru Šuliću predstavili mjesto gdje se prodaju domaći proizvodi malih poljoprivrednih proizvođača sa područja Prnjavora, a za čije je funkcionisanje sve potrebne uslove obezbijedio grad - pojasnio je Tomaš.

On je pohvalio angažovanje Šulića, pomoć i podršku za projekte u Prnjavoru, rekavši da je to jedan od ministara koji je stalno na terenu, u kontaktu sa narodom, koji se zalaže za rješavanje problema građana i privrednih subjekata.