latinica  ћирилица
13/08/2024 |  14:22 ⇒ 14:27 | Autor: TANЈUG

Francuska: Pucnjava kod Grenobla; Četiri muškarca pogođena

Četiri muškarca koja su sjedila blizu poznatog okupljališta narko-dilera u predgrađu Grenobla Eširolu pogođena su u ponedjeljak uveče iz vatrenog oružja, a trojica ranjenih su prebačena u Urgentni centar bolnice CHU u Grenoblu, prenijeli su danas francuski mediji.
Policija Francuske (Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK/ilustracija) -
Policija Francuske (Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK/ilustracija)

Prema riječima Erika Vejanta, tužioca u Grenoblu, četiri odrasla muškarca, koja su sjedila na preklopnim stolicama na mjestu prodaje droge u kvartu La Luir, bila su i meta pucnjave, prenosi Figaro.

- Muškarac starosti 26 godina je pogođen metkom u glavu, drugi od 20 godina u tijelo, treći, 19-godišnji mladić teško je ranjen u nogu, dok je posljednji, mladić star 21 godinu, lakše povrijeđen takođe u nogu - precizirao je tužilac Vejant i dodao da je samo jedan od četvorice napadnutih od ranije poznat policiji zbog trgovine drogom.

Prve tri žrtve su u kritičnom stanju prebačene na odjeljenje reanimacije u bolnicu CHU u Grenoblu.

Sve žrtve su pogođene projektilima kalibra 9 milimetara ispaljenim iz pištolja, a prema prvobitnim tvrdnjama očevidaca, ispaljeno je ukupno desetak hitaca.

Napadači su pucali iz automobila marke Reno Senik u pokretu, koji je ubrzo nakon pucnjave pronađen spaljen u četvrti Vilenev u Grenoblu.

Tužilac je zatražio od policije odjeljenja za organizovani i specijalizovani kriminal da preuzme istragu.