latinica  ћирилица
13/08/2024 |  16:17 ⇒ 18:01 | Autor: RTRS

Ninković: Čudić i ja nećemo prisustvovati sjednici Skupština grada (VIDEO)

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković rekao je danas u Banjaluci da neće prisustvovati sjednici Skupštine grada koju je za sutra sazvao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.
Ljubo Ninković - Foto: RTRS
Ljubo NinkovićFoto: RTRS

Ninković je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi rekao da sjednici neće prisustvovati ni potpredsjednik Skupštine grada Saša Čudić, kao ni koalicioni partneri, a razlog je prvih 30 tačaka koje su tiču izmjene regulacionih planova.

- Pokušava da zakaže sjednicu koja se odnosi na regulacione planove. Taj čovjek više nema nikakvu ideju, vidio je da nema ni sredstava da završi započete projekte - istakao je Ninković.

Kako dodaje, kroz Mišin Han i Potkozarje teče gejzir, a ljudi nemaju vodu.

 

Ninković je rekao da gradonačelniku i Gradskoj upravi treba 10 miliona KM kredita, ali ne kako bi riješili problem, već da bi "finansirali svoj lopovluk".

On je rekao da je ulazak republičkih inspektora u banjalučki "Vodovod" još jedan dokaz o načinu kako se radi i šta se tamo dešava.

- Čim su oni ušli u tu firmu, pitanje je šta se zbiva sa Vodovodom. Nemamo nikakve informacije od nadležnih osoba Vodovoda - rekao je Ninković.

Јedna od tačaka koja se trebala naći na dnevnom redu takođe na prijedlog gradonačelnika je i izjednačavanje subvencija javnih i privatnih vrtića.