latinica  ћирилица
13/08/2024 |  18:09 ⇒ 20:11 | Autor: RTRS

U industrijskoj zoni "Celpak" otvorena nova saboraćajnica (VIDEO)

U Prijedoru, u Industrijskoj zoni "Celpak", otvorena je nova saobraćajnica.
Celpak - Foto: RTRS
CelpakFoto: RTRS

Izgrađena je i prateća infrastruktura: kanalizacija, vodovod i osvjetljenje. Vrijednost projekta je veća od milion maraka, a finansirala ga je Vlada Srpske.

U Industrijskoj zoni "Celpak" posluje 29 preduzeća sa oko 450 zaposlenih. Neka planiraju proširenje proizvodnje i navode da je kvalitetna infrasturkutra neophodna za dobro poslovanje. Na novoj saobraćajnici smještena je Metalna industrija "Neomet montaža", koja zapošljava 50 radnika.

- Baš dolazi tu do naše hale, pošto je onaj dio tamo sve makadam, tako da, ona nam je baš neophodna. Dolazi materijal i odlazi gotov proizvoda, tako da kamioni se najviše kreću - rekao je voditelj proizvodnje u "Neomet montaži" Јovica Јelisavac.

- Ovaj projekat koji danas zvanično otvaramo je od značaja kako za nas, tako i za grad Prijedor, a ja mislim, u principu, ta sve nas ovdje u novoj industrijskoj zoni, bavimo se bilo kakvim stvarima i proizvodimo. Ulica svaka koja se napravi, svaki metar ulice je od velikog značaja za sviju nas - kaže direktor preduzeća "Roundlajner" Osman DŽamastagić.

U infrastrukturu industrijskih zona u Prijedoru je u protekle tri godine uloženo oko pet miliona maraka, kaže gradonačelnik Slobodan Јavor. Ističe da su svi projekti urađeni uz pomoć Vlade Srpske.

- Cilj nam je da pokažemo da su nam privrednici jako važni, želimo da stavimo akcenat na privrednu aktivnost u našem gradu i ono što smo ponosni, a to govore rezultati što se tiče samo privredne aktivnosti, a to je da smo prvi put u istoriji našeg grada došli do 15 hiljada zaposlenih. To govori da smo treća lokalna zajednica u Republici Srpskoj, ispred nas su ostali samo Bijeljina i Banja Luka - ističe gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor.

U planu je i rekonstrukcija dotrajale ulice koja iz grada vodi ka Industrijskoj zoni "Celpak", Aleju Kozarskog odreda. U toku je izrada projektne dokumentacije. U realizaciji tog projekta takođe očekuju pomoć Vlade.