latinica  ћирилица
14/08/2024 |  07:42 ⇒ 09:43 | Autor: RTRS

Helikopteri i vatrogasci nastavljaju gašenje požara u NP "Sutjeska" (VIDEO)

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Boris Trninić rekao je za RTRS da je situacija na požarištu na području Naconalnog parka "Sutjeska" bolja nego prethodnih dana i da helikopteri i vatrogasci i danas nastavljaju gašenje vatre.
Gašenje požara Tjentište - Foto: RTRS
Gašenje požara TjentišteFoto: RTRS

Trninić je rekao da su se sinoć aktivirali novi požari, jer je riječ o terenu gdje se vatra lako širi, ali da situacija nije alarmantna i da se danas očekuje saniranje požarišta.

On je naveo da će vatru i danas gasiti po dva helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske i MUP-a Srbije i da je pred njima dosta posla jer gust dim otežava gašenje.

Trninić je izrazio nadu da bi požar u NP "Sutjeska" mogao da bude ugašen najkasnije do sutra.

Trninić je rekao i da se danas očekuje nastavak gašenja požara kod Bileće, ističući da vatra ne prijeti kućama.

On je rekao i da će poslije gašenja požara biti formirana stručna komisija koja će procijeniti štetu koja je, kaže, ogromna i za koju neko mora da odgovara.

Trninić je apelovao na građane da budu oprezni i ne pale vatru na otvorenom.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković obići će lokacije koje je prethodnih dana zahvatio požar. Najprije će obići požarišta u Nacionalnom parku "Sutjeska", zatim će posjetiti porodice čija su domaćinstva bila ugrožena od požara, koji je zahvatio okolinu Bileće.