latinica  ћирилица
14/08/2024 |  08:47 ⇒ 11:10 | Autor: RTRS

Elek: Pušten gas Sarajevu; Potvrđeno da u FBiH nemaju nijednog prijatelja u svijetu (VIDEO)

Direktor Sarajevo-gasa Istočno Sarajevo Nedeljko Elek rekao je za RTRS da je jutros nastavljeno normalno snabdijevanje Sarajeva prirodnim gasom.
Nedeljko Elek - Foto: RTRS
Nedeljko ElekFoto: RTRS

- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik juče u popodnevnim časovima dao nalog da se jutros u 8.00 časova pust gas Federaciji BiH - rekao je Elek.

On je rekao da je Federacija BiH 100 odsto zavisna od ruskog gasa, kako stanovnišvo, tako i čitava privreda.

- Zahvaljajući sporazumu predsjednika Dodika i ruskog predsjednika Rusije Vladmira Putina, FBiH ima najpovoljniju cijenu koju imaju Republika Srpska i Srbija - istakao je Elek.

On je rekao da je isporuka gasa zaustavljena jer u FBiH nisu platili fakture, a odbijali su razgovore o tome.

- Kad je zaustavljen gas, odmah su se javili i htjeli da razgovaraju, a prije toga su ignorisali sve naše pozive u upozorenja - rekao je Elek, dodajući da bi danas trebalo da bude održan novi sastanak.

On je istakao da je lično bio protiv puštanja gasa Federaciji, ali da je stav Vlade i predsjednika Srpske bio da građani ne treba da ispaštaju.

Elek je naglasio da je ova situacija u potpunosti ogolila spoljnu politiku u FBiH jer je, kaže, pokazala da BiH nijednog prijatelja, s obzirom da im se juče niko nije javio i ponudio pomoć.