latinica  ћирилица
14/08/2024 |  09:18 ⇒ 09:18 | Autor: TANЈUG

Sudija Zurapović ne želi da priča o meču između Srbije i SAD

Ademir Zurapović iz Tuzle, koji je bio dio sudijske trojke na košarkaškoj utakmici u polufinalnom meču između Srbije i SAD na Olimpijskim igrama u Parizu ne želi da priča o toj utakmici i negira uvjerenja mnogih da su sudije u finišu malo "pogurale" američki tim, budući da je Srbija vodila gotovo cijelu utakmicu.
Utakmica, SAD - Srbija (foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr) -
Utakmica, SAD - Srbija (foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr)

Ipak, meč je završen rezultatom 95:91 u korist Amerikanaca, što je podiglo priličnu prašinu, a najviše primjedbi je upućeno sudijama.

Pored Zurapovića, sudije su u tom polufinalnom meču bili još Hulio Anaja iz Paname, odnosno Martins Kozlovskis iz Letonije.

- Neću odgovarati na takve stvari, svako neka odgovara za svoje postupke. Јednostavno, neću da pričam o tome, da dolijevam ulje na vatru - rekao je Zurapović za sarajevski portal Raport.

Dodao je da, kako kaže, "ako odsudiš prvu fazu na Igrama u Parizu, potom četvrtfinale pa polufinale, pa pogledaš šta sam sve sudio na prethodnim Igrama u Tokiju, mislim da to sve govori".

- Sada me očekuje kraća pauza, pa onda nova sezona u kojoj ću ponovo suditi na međunarodnoj sceni, u FIBA Ligi šampiona - rekao je Zurapović.

Srpski košarkaši su na Olimpijskim igrama osvojili bronzu, nad reprezentacijom Njemačke u meču za treće mjesto.