latinica  ћирилица
14/08/2024 |  11:04 ⇒ 12:35 | Autor: RTRS

Kusturić: Očekujem da do 14 časova na području Srpske ne bude požara (VIDEO)

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić kaže da sa ponosom može reći da je požar u NP "Sutjeska" ugašen.
Boban Kusturić - Foto: RTRS
Boban KusturićFoto: RTRS

- Imamo još nekoliko tačaka aktivnih, ali u sat vremena će i to biti ugašeno - naveo je Kusturić.

On je rekao da su sinoć stigli da stave pod kontrolu i požar u Bileći.

Istakao je da do 14 časova očekuje da neće biti požara na području Republike Srpske.

Kusturić je izrazio zahvalnost kolegama Srbije, rukovodstvu Srbije i Republike Srpske, kao i Oružanim snagama BiH.

Dva helikoptera specijalizovana za gašenje požara iz Srbije stigla su juče na Tjentište u opštini Foča gdje su se priključila akciji gašenja velikog požara na lokalitetu Nacionalnog parka "Sutjeska".

Pilot Helikopterske jedinice MUP-a Јovica Mihailović rekao je da je akcija gašenja požara bila uspješna jer su sve snage na terenu bile u sadejstvu i sjajno koordinisale.

- Moram da priznam da je se sve bilo djelotvorno, zato što je naša snaga bila u sadejstvu što smo sjajno koordinisali sa kolegama iz Helikopterskog servisa Republike Srpske, kao i sa kolegama iz Oružanih snaga BiH, koji su dva dana bili sa nama - rekao je Mihailović, koji je instruktor i kapetan na helikopteru "Super puma".

Predsjednik Udruženja povratnika i raseljenih lica Foča DŽemal Imamović, koji je donio osvježenje pilotima, u namjeri da im olakša posao, rekao je da je, u trenutku kada je vatra zahvatila Tjentište, bio na Magliću i da je svakome teško kada vidi da gori Nacionalni park i prašuma Perućica.

- Za svaku pohvalu je organizacija gašenja, pogotovo jer su u pitanju Nacionalni park i najveća prašuma Perućica. Svačija pomoć u kritičnim situacijama je dobrodošla - rekao je Imamović.