latinica  ћирилица
14/08/2024 |  12:01 ⇒ 13:55 | Autor: RTRS

U akciji "Uno" pronađeno i oduzeto oružje, eksploziv i municija (FOTO)

Policijski službenici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima policijskih uprava Prijedor i Gradiška, u okviru realizacije operativne akcije "Uno", izvršili su pretrese stanova, drugih prostorija i pokretnih stvari na ukupno sedam lokacija na području Kostajnice, Kozarske Dubice i Gradiške.
Pretresi - Foto: Ustupljena fotografija
PretresiFoto: Ustupljena fotografija

- Realizacijom navedenih aktivnosti 13. avgusta 2024. godine, kojima je obuhvaćeno šest lica pronađeno je i oduzeto: dvije automatske puške M70, jedan PAP M59/66, četiri prepravljene puške (kratež), jedna puška M 48, jedna malokalibarska puška, dvije zolje, osam ručnih bombi, 1,5 kilograma eksploziva, dva pištolja, veća količina municije različitog kalibra i mobilni telefoni - navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

Foto: Ustupljena fotografija

U saopštenju se dodaje, da nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta nadležnim tužilaštvima biće dostavljeni izvještaji o izvršenim krivičnim djelima "nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija".

Foto: Ustupljena fotografija

Akcija je sporvedena pod nadzorom okružnih javnih tužilaštava Prijedor i Banjaluka, a po naredbama osnovnih sudova u Gradišci.